
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Hvid pizza
Hvid pizza
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hvid pizza
Dej:
25 g. gær
37 ½ g. gær
12 ½ g. gær
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¾ dl. vand
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
200 g. grahamsmel
300 g. grahamsmel
100 g. grahamsmel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ca. 400 g. pizzamel eller hvedemel
Ca. 600 g. pizzamel eller hvedemel
Ca. 200 g. pizzamel eller hvedemel
Topping:
12 mellemstore kartofler
18 mellemstore kartofler
6 mellemstore kartofler
4 porrer
6 porrer
2 porrer
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
600 g. hytteost
900 g. hytteost
300 g. hytteost
150 g. revet ost
225 g. revet ost
75 g. revet ost
1 bundt purløg
1 ½ bundt purløg
½ bundt purløg

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Salt

Pizzamel

Kartoffel

Porre

Hytteost

Revet ost

Purløg
Køkkenredskaber: til hvid pizza
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kagerulle
2 bageplader
bagepapir

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Kartoffelskræller

Rivejern

Viskestykke

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kagerulle

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
Se videoen.
Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
7.
Rør pizzamel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
8.
Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.
Topping:
9.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
10.
Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
11.
Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
12.
Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Se videoen.
Saml pizza:
13.
Tænd ovnen på 225 grader.
14.
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.
15.
Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
Se videoen.
Se videoen.
16.
Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
17.
Smør pizzaen med 1 spiseske olie.
18.
Fordel nu ¼ kartoffelskiver, ¼ porreskiver og ¼ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.
Fordel nu en sjettedel af kartoffelskiverne, en sjettedel af porreskiverne og en sjettedel af hytteosten på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.
Fordel nu ½ kartoffelskiver, ½ porreskiver og ½ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.
Bag pizza:
19.
Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og ost. Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter.
Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 6 stykker pizzadej, al topping og al osten.
Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar.
20.
Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 5032 kJ / 1204 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer