- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Grønne vafler
Grønne vafler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Disse grønne vafler er perfekte som mellemmåltid, til madpakken eller aftensmaden. Top med dit yndlingsfyld, eller måske nogle gode rester fra køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grønne vafler
Grønne vafler:
100 g. broccoli
150 g. broccoli
50 g. broccoli
4½ dl. mælk
6¾ dl. mælk
2¼ dl. mælk
3 æg
5 æg
2 æg
1½ dl. grahamsmel
2¼ dl. grahamsmel
¾ dl. grahamsmel
2½ dl. hvedemel
3¾ dl. hvedemel
1¼ dl. hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
¾ tsk. bagepulver
¼ tsk. bagepulver
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Broccoli
Minimælk
Æg
Grahamsmel
Hvedemel
Salt
Bagepulver
Olivenolie
Køkkenredskaber til grønne vafler
1 vaffeljern
1 blender eller 1 foodprocessor
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 bagepensel
1 stor skarp kniv
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 glas
1 gaffel
Vaffeljern
Søjleblender
Køkkenvægt
Skærebræt
Bagepensel
Stor skarp kniv - kokkekniv
Decilitermål
Teske
Spiseske
Glas
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Vaffel-dej:
3.
Skyl broccolien, og skær hovederne og stokken i mindre stykker. Se videoen.
4.
Kom broccoli og mælk i blenderen, og blend det til en ensartet masse. Se videoen.
5.
Slå et æg ud i et glas og tjek for skaller, og kom det op i blenderen. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas og tjek for skaller, og kom det op i blenderen. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
Tilsæt grahamsmel, hvedemel, salt og bagepulver, og blend det hele til en ensartet masse.
Bag vaflerne:
7.
Tænd vaffeljernet. Når det er varmt, så pensl det med olie.
8.
Kom cirka en deciliter af dejen på midten af vaffeljernet. Lad dejen selv flyde ud, til der er cirka 1 centimeter til kanten, og luk jernet forsigtigt.
9.
Bag vaflen i jernet et par minutter, til den er gylden og sprød, og tag den af vaffeljernet med en gaffel.
10.
Fortsæt sådan med de næste vafler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1607 kJ / 384 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer