Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Frikadellefars:

3.

Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.

Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.

Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.

4.

Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.

5.

Pil hvidløget, og pres det i en hvidløgspresser. Kom det op i skålen med oksekødet. Se videoen.

6.

Pil og hak løget fint. Kom det op i skålen med oksekødet. Se videoen.

7.

Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder. Se videoen.

8.

Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.

9.

Form 12-15 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 18-25 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 6-8 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Steg frikadellerne:

10.

Kom smør og olie på en stegepande. Varm den op til middel varme. Kom forsigtet frikadellerne på panden, når smørret er smeltet. Se videoen.

11.

Steg frikadellerne i 5-6 minutter på den ene side. Vend dem og steg videre 5-6 minutter på den anden side.

12.

Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.

Bulgursalat:

13.

Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.

Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.

Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.

14.

Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne. Se videoen.

Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl guleroden. Se videoen.

15.

Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål. Se videoen.

Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål. Se videoen.

16.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen. Se videoen.

17.

Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.

Dressing:

18.

Pres saften af citronen. Se videoen.

Pres saften af citronen. Se videoen.

Pres saften af den halve citron. Se videoen.

19.

Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.

20.

Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.

21.

Server bulgursalaten med frikadellerne. Mums!

Næringsindhold per portion

Energi: 2678 kJ / 641 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 23 %

Fedt: 59 %

Heraf mættet fedt: 15,1 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Løg, hakke

Løg, hakke

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Frikadeller, stege

Frikadeller, stege

Bulgur, koge

Bulgur, koge

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min