Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Quinoa:

3.

Kom quinoa, vand og salt i en gryde, og læg låg på. Kog quinoaen, som det står på pakken. Lad dem køle lidt af.

Krydret oksekød:

4.

Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.

5.

Kom hakket kød på stegepanden. Vask hænder, når du har rørt råt kød. Krydr med paprika, salt, peber, tomatpuré og evt. chili. Rør rundt med en spatel, så det ikke brænder på. Steg kødet, til det er gennemstegt.

Salat:

6.

Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.

7.

Skyl tomaterne og peberfrugten, og skær dem i tern. Kom dem op i skålen med rødløget. Se videoen.

8.

Skær avocadoerne over, og tag stenen ud. Se videoen.

9.

Tag forsigtigt avocadokødet ud af skrællen med en ske. Skær avocadokødet i tern. Kom ternene op i skålen.

10.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Kom den op i skålen. Se videoen.

11.

Skær limen i halve, og pres saften fra dem. Se videoen.

12.

Kom quinoaen og krydret oksekød i skålen, og vend salaten rundt. Smag til med limesaft.

Næringsindhold per portion

Energi: 2653 kJ / 634 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 2,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min