
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokostsalater>
- Quinoasalat
Quinoasalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

Bedst som du troede, du allerede havde en yndlingssalat, så prøver du den her og får straks en ny favorit ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til quinoasalat
Quinoa:
3 dl. quinoa
4 ½ dl. quinoa
1 ½ dl. quinoa
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Krydret oksekød:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
450 g. hakket oksekød
675 g. hakket oksekød
225 g. hakket oksekød
2 tsk. paprika
3 tsk. paprika
1 tsk. paprika
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 dåse tomatpuré (50 g.)
1 ½ dåse tomatpuré (75 g.)
½ dåse tomatpuré (25 g.)
evt. ½ tsk. chiliflager
evt. ¾ tsk. chiliflager
evt. ¼ tsk. chiliflager
Salat:
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
6 tomater
9 tomater
3 tomater
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
2 avocadoer
3 avocadoer
1 avocado
2 lime
3 lime
1 lime
½ bundt persille
¾ bundt persille
¼ bundt persille

Quinoa (hvid)

Vand

Salt

Olie - smagsneutral

Hakket oksekød

Paprika

Peber

Tomatpuré

Chili (flager)

Rødløg

Tomat

Peberfrugt

Avocado

Lime

Persille
Køkkenredskaber til quinoasalat
1 lille gryde
1 teske
1 grydelåg
1 stegepande
1 spatel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 lille skål

Lille gryde

Teske

Grydelåg

Stegepande

Spatel

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Spiseske

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Quinoa:
3.
Kom quinoa, vand og salt i en gryde, og læg låg på. Kog quinoaen, som det står på pakken. Lad dem køle lidt af.
Krydret oksekød:
4.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.
5.
Kom hakket kød på stegepanden. Vask hænder, når du har rørt råt kød. Krydr med paprika, salt, peber, tomatpuré og evt. chili. Rør rundt med en spatel, så det ikke brænder på. Steg kødet, til det er gennemstegt.
Salat:
6.
Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
7.
Skyl tomaterne og peberfrugten, og skær dem i tern. Kom dem op i skålen med rødløget. Se videoen.
8.
Skær avocadoerne over, og tag stenen ud. Se videoen.
9.
Tag forsigtigt avocadokødet ud af skrællen med en ske. Skær avocadokødet i tern. Kom ternene op i skålen.
10.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Kom den op i skålen. Se videoen.
11.
Skær limen i halve, og pres saften fra dem. Se videoen.
12.
Kom quinoaen og krydret oksekød i skålen, og vend salaten rundt. Smag til med limesaft.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2653 kJ / 634 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 2,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer