
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Æg>
- Grøn suppe med æg
Grøn suppe med æg
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Medium

Spinat var Skipper Skræks yndlingsspise. Den gjorde ham helt vildt stærk. Det er måske en overdrivelse, at dine muskler begynder at vokse, men spinat er sundt og indeholder masser af godt for kroppen. Den grønne suppe giver dig et godt skud spinat på en velsmagende facon.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøn suppe med æg
Suppe
250 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
375 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
125 g. frisk spinat (eller frossen spinat)
2 løg
3 løg
1 løg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
4 dl gule flækærter eller røde linser
6 dl gule flækærter eller røde linser
2 dl gule flækærter eller røde linser
Ca. 1 ½ liter vand
Ca. 2 liter vand
Ca. ¾ liter vand
3 terninger grøntsagsbouillon
4 grøntsagsbouillon
1½ terning grøntsagsbouillon
½ tsk. salt
1 knivspids salt
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 knivspids stødt muskatnød eller stødt allehånde
Hårdkogte æg
5 dl vand
2 æg
3 æg
Ristede rugbrødsterninger
3 skiver groft rugbrød (tykke)
4 ½ skiver groft rugbrød (tykke)
1 ½ skive groft rugbrød (tykke)
45 g. smør
60 g. smør
25 g. smør

Spinat

Løg

Olie - smagsneutral

Gule flækærter

Vand

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Muskat (stødt)

Æg

Rugbrød

Smør
Køkkenredskaber til grøn suppe med æg
1 sæt måleskeer
1 sæt måleske
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 balje
1 sigte/si
1 sigte
1 sigte
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 mellem gryde
2 mellem gryder
2 mellem gryder
2 grydelåg
1 stavblender
1 grydeske
1 spiseske
1 stegepande
1 stegepande (teflon)
4 middagstallerkener
6 tallerkener
2 tallerkener

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Balje

Si

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem gryde

Grydelåg

Stavblender

Grydeske

Spiseske

Stegepande

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Pluk de grove stilke af spinaten, og kom bladene i en si. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Hvis du bruger frossen spinat, kan du springe dette trin over.
4.
Pil og hak løgene. Se videoen.
5.
Hæld olien i en gryde, og varm den op.
6.
Kom løgene i gryden, og svits i 2 minutter. Læg låg på, og lad dem simre i 5 minutter, til løgene er blevet bløde. Se videoen.
7.
Hæld flækærter eller linser i en si, og skyl dem godt.
8.
Kom flækærter eller linser, grøntsagsbouillon og vand i gryden. Læg låg på gryden, og kog i cirka 15 minutter.
9.
Kom spinaten i gryden, og kog i et par minutter.
10.
Blend suppen, så den får en cremet konsistens. Få hjælp af en voksen. Er suppen for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller vand.
Se videoen.
Se videoen.
11.
Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.
Smag suppen til med salt, peber og muskatnød.
Hårdkogte æg:
12.
Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
13.
Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 9-10 minutter. Så er de hårdkogte. Se videoen.
14.
Få hjælp af en voksen med at hælde det kogende vand fra. Kom koldt vand på æggene, og pil dem. Skær æggene midt over.
Ristede rugbrødsterninger:
15.
Skær rugbrødet i terninger.
16.
Kom smør på en stegepande, og lad det smelte.
17.
Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde.
Se videoen.
Se videoen.
Kom rugbrødsterningerne på stegepanden, og steg dem, til de er gyldne og sprøde.
Se videoen.
Se videoen.
18.
Hæld suppen i tallerkener, og læg et halvt æg i hver tallerken.
19.
Drys rugbrødsterninger over suppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2680 kJ / 638 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 35 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer