
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Giv dig selv en udfordring - lav din egen mayonnaise! Hav masser af tålmodighed og op på hesten igen, hvis det ikke lige lykkes første gang. Når det lykkes, smager hjemmelavet mayonnaise nemlig skønt!
Tip: Hemmeligheden er at hælde olien i skålen i en meget tynd stråle mens, du pisker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mayonnaise
Mayonnaise:
1 tsk. eddike
½ dl. pateuriserede æggeblommer
Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
½ tsk. Dijonsennep
1 tsk. salt
1 knivspids peber

Eddike - lagereddike

Æggeblommer (pasteuriserede)

Rapsolie

Dijonsennep

Salt

Peber
Køkkenredskaber til mayonnaise
1 teske
1 decilitermål
1 mellem skål
1 elpisker

Teske

Decilitermål

Mellem røreskål

Elpisker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag en skål og en elpisker frem. Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer, Dijonsennep og salt i skålen. Pisk det sammen med en håndmixer.
Se videoen.
Se videoen.
4.
Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
Se videoen.
Se videoen.
5.
Smag mayonnaisen til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3084 kJ / 734 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 1 %
Fedt: 97 %
Heraf mættet fedt: 6,3 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer