
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Grill og bålmad>
- Grillspyd
Grillspyd
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem

Freestyle 100 procent dit eget grillspyd! Prop de ting på, du allerbedst kan lide. Eller vær vovet og prøv noget helt nyt? Du bestemmer! Her får I et forslag til spyd-ingredienser, men I kan selvfølgelig bytte ud og bruge lige præcis det kød og grønt, I allerbedst kan lide på jeres grillspyd.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grillspyd
Grillspyd:
50 g. grillpølser
75 g. grillpølser
25 g. grillpølser
250 g. kyllinge-inderfilet
375 g. kyllinge-inderfilet
125 g. kyllinge-inderfilet
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 squash
1 ½ squash
½ squash
15 cherrytomater
22 cherrytomater
8 cherrytomater
Marinade:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ lime
1 lime
¼ lime
½ spsk. olie
1 spsk. olie
¼ spsk. olie
1 spsk. akacie-honning
1 ½ spsk. akacie-honning
½ spsk. akacie-honning
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja

Pølser

Kyllingeinderfilét

Peberfrugt

Squash

Cherrytomat

Hvidløg

Lime

Olie - smagsneutral

Akaciehonning

Soja
Køkkenredskaber til grillspyd
1 grill
1 køkkenvægt
1 spiseske
8 grillspyd
12 grillspyd
4 grillspyd
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 mellemstor skål
1 grilltang

Grill

Køkkenvægt

Spiseske

Træspyd - bambusspyd

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Grilltang
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tænd grillen:
3.
Tænd grillen. Få eventuelt hjælp af din mor eller far.
4.
Hvis du bruger grillspyd af træ, så læg dem i et fad. Dæk dem med vand og lad dem trække i cirka 15 minutter.
Marinade:
5.
Pil og hak hvidløg fint. Kom det op i en skål. Se videoen.
6.
Pres saften fra limen. Kom det op i skålen til hvidløget. Se videoen.
7.
Kom olie, honning og soja ned i skålen. Rør det hele sammen.
Saml grillspyd:
8.
Skær grillpølser og kylling ud i små stykker, som passer til grillspydene.
9.
Kom kyllingestykkerne i marinaden og lad dem trække i cirka 20 minutter. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
10.
Tag et rent skærebræt. Skyl peberfrugt og squash. Skær dem i små tern, der passer til grillspyddene. Se videoen.
11.
Skyl cherrytomaterne.
12.
Kom pølser, kylling, squash, peberfrugt og tomater på spyddene i den rækkefølge, du kunne tænke dig. Fortsæt til du har lavet 8 spyd i alt.
Kom pølser, kylling, squash, peberfrugt og tomater på spyddene i den rækkefølge, du kunne tænke dig. Fortsæt til du har lavet 12 spyd i alt.
Kom pølser, kylling, squash, peberfrugt og tomater på spyddene i den rækkefølge, du kunne tænke dig. Fortsæt til du har lavet 4 spyd i alt.
Grill grillspydene:
13.
Når grillen er varm, så kom spyddene på grillen. Få eventuelt hjælp fra din mor eller din far. Vend dem undervejs og steg dem, til kyllingestykkerne er gennemstegte.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 699 kJ / 167 kcal
Protein: 43 %
Kulhydrat: 26 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer