- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Frikadeller med kylling
Frikadeller med kylling
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 27 min.
Sværhedsgrad: Nem
Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadellesmag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle. Her får du opskriften på kyllingefrikadeller med kartofler og grøntsager, hvor du selv vælger sovsen.
Opskriften giver cirka 16-18 frikadeller, så der er rester til madpakken.
Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre CO2 end frikadeller med svinekød. (Kilde: Beregnet med tal fra CONCITOS klimadatabase, 2021).
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til frikadeller med kylling
Kartofler:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Frikadeller med kylling:
400 g. hakket kylling
600 g. hakket kylling
200 g. hakket kylling
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 broccoli-stilk
1 ½ broccoli-stilk
½ broccoli-stilk
1 løg (ca. 100 g.)
1 ½ løg (ca. 150 g.)
½ løg (ca. 50 g.)
3 spsk. majsmel
4 ½ spsk. majsmel
1 ½ spsk. majsmel
4 spsk. vand
6 spsk. vand
2 spsk. vand
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 ½ dl. mælk
2 ¼ dl. mælk
¾ dl. mælk
2 dl. fintvalsede havregryn
3 dl. fintvalsede havregryn
1 dl. fintvalsede havregryn
1 spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
Kogt broccoli:
½ liter vand
¾ liter vand
¼ liter vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Buketterne fra broccolien
Brun sovs:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
3 dl vand
4 ½ dl vand
1 ½ dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
1 dl mælk
1 ½ dl mælk
½ dl mælk
3-4 dråber sovsekulør
5-6 dråber sovsekulør
1-2 dråber sovsekulør
2 tsk. sukker
3 tsk. sukker
1 tsk. sukker
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 knivspids peber
1 knivspids peber
Kartoffel
Salt
Hakket kyllingekød
Broccoli
Løg
Majsmel
Vand
Peber
Mælk
Havregryn
Olie - smagsneutral
Grøntsagsbouillon
Hvedemel
Sovsekulør
Sukker
Eddike - lagereddike
Køkkenredskaber til frikadeller med kylling
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
2 store gryder med låg
1 dørslag
1 stor skål
1 røreske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 kop
1 glas
1 tallerken
1 melryster
1 piskeris
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Decilitermål
Spiseske
Teske
Stor gryde
Dørslag
Stor røreskål
Røreske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Kop
Glas
Middagstallerken
Melryster
Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartofler:
3.
Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde. Se videoen.
4.
5.
Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter. Se videoen.
6.
Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.
Frikadeller:
7.
Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
8.
Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken, og læg dem til side til senere. Se videoen.
9.
Skræl broccolistokken, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
10.
Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.
11.
12.
Kom majsmelsvand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen, og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.
13.
Form 16-18 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så farsen ikke klistrer fast til din hånd, når du former frikadellerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 24-27 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så farsen ikke klistrer fast til din hånd, når du former frikadellerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 8-9 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så farsen ikke klistrer fast til din hånd, når du former frikadellerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
14.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middelvarme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
Brun sovs:
15.
Pil og hak løget fint. Se videoen.
16.
Varm olien i gryden til middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.
17.
Kom vand og grøntsagsbouillon i gryden. Kog op, mens du pisker med et piskeris.
18.
Ryst mel og mælk sammen i en melryster.
19.
Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i. Se videoen.
20.
Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.
21.
Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.
Koge broccolibuketter:
22.
Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
23.
Kom salt og broccolibuketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.
24.
Hæld vand og broccolibuketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.
25.
Server kyllingefrikadellerne med broccoli, kartofler og sovs til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2335 kJ / 558 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 70 min
Arbejdstid: 15 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 50 min
Arbejdstid: 50 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 50 min