
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger>
- Burger med kylling
Burger med kylling
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

En gang imellem skal burgeren da lige har et twist. Her med en kyllinge-bøf - bare fordi det er sjovt at prøve noget andet en gang imellem. Burger med kylling giver cirka 3,5 kg CO2/kg måltid. Det er 2 gange mere CO2 end burger med bønnebøf. Så prøv den også!
Tip: Hvis du vil være super køkken-nørdet kan du selvfølgelig bage burger-bollerne selv. Find opskriften her på gocook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med kylling
Ingredienser
2 tomater
3 tomater
1 tomat
⅓ agurk
1 agurk
½ agurk
400 g. hakket kyllingekød
600 g. hakket kyllingekød
200 g. hakket kyllingekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 ½ dl. rasp
2 ¼ dl. rasp
¾ dl. rasp
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 knivspids cayennepeber
1 ½ knivspids cayennepaber
½ knivspids cayennepeber
2 tsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
1 hjertesalat
1 ½ hjertesalat
½ hjertesalat
4 spsk. ketchup
6 spsk. ketchup
2 spsk. ketchup
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller

Tomat

Agurk

Hakket kyllingekød

Salt

Peber

Rasp

Paprika

Cayennepeber

Smør

Hjertesalat

Tomatketchup

Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til burger med kylling
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 dyb tallerken
1 brødrister
1 brødkniv

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stegepande

Paletkniv

Dyb tallerken

Brødrister

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.
Skyl tomat og agurk og skær dem i tynde skiver.
4.
Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.
5.
Del kyllingekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
Del kyllingekødet i 6 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
Del kyllingekødet i 2 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
6.
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød.
7.
Kom salt, peber, rasp, paprika og cayennepeber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
8.
Vend kyllinge-bøfferne i rasp-blandingen, så der er rasp på alle sider af bøfferne.
9.
Kom smør på en stegepande, og varm den op til høj varme.
10.
Når stegepanden er varm, så kom bøfferne på. Steg bøfferne i cirka 4 minutter. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege færdig.
11.
Tag stegepanden væk fra varmen, og lad bøfferne hvile på panden.
12.
Varm burgerbollerne på en brødrister.
13.
Skær burgerbollerne igennem, og fyld dem med bøffer, salat, tomat, agurk og lidt ketchup.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2158 kJ / 516 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 60 min