
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Kyllingespyd med peanutsovs
Kyllingespyd med peanutsovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Den sprøde kylling passer perfekt til den cremede peanutsovs. Spis kyllingespydene som en snack, eller tag dem med på madpakke. Du kan også servere dem til aftensmad med en mættende salat til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingespyd med peanutsovs
Peanutsovs:
½ løg
¾ løg
¼ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. sesamolie
1 ½ tsk. sesamolie
½ tsk. sesamolie
2 store spsk. peanutbutter
3 store spsk. peanutbutter
1 stor spsk. peanutbutter
1 dl vand
1 ½ dl vand
½ dl vand
3 spsk. hakket tomat fra dåse
4 ½ spsk. hakket tomat fra dåse
1 ½ spsk. hakket tomat fra dåse
1 dåse kokosmælk
1 ½ dåse kokosmælk
½ dåse kokosmælk
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
1 spsk. soja
1 ½ spsk. soja
½ spsk. soja
Marinade:
2 spsk. honning
3 spsk. honning
1 spsk. honning
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja
1 tsk. sesamolie
1 ½ tsk. sesamolie
½ tsk. sesamolie
Kyllingespyd:
1 pakke kyllingeinderfilet (400 g.)
1 ½ pakke kyllingeinderfilet (600 g.)
½ pakke kyllingeinderfilet (200 g.)

Løg

Hvidløg

Olie

Sesamolie

Peanutbutter

Vand

Hakkede tomater

Kokosmælk

Honning

Soja

Kyllingeinderfilét
Køkkenredskaber til kyllingespyd med peanutsovs
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spiseske
1 teske
1 paletkniv
4-6 træspyd
6-9 træspyd
2-3 træspyd
1 bageplade
Bagepapir
1 lille skål
1 bagepensel
Små skåle til servering
1 lille skål
1 lille skål

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stegepande

Spiseske

Teske

Paletkniv

Træspyd

Bageplade

Bagepapir

Lille skål

Bagepensel

Lille skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Peanutsovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
4.
Varm en stegepande op, og tilsæt olie og sesamolie.
5.
Kom løg og hvidløg i stegepanden, og steg det ved middel varme i cirka 2 minutter. De må ikke blive brune, så skal du skrue lidt ned for varmen.
6.
Kom peanutbutter og vand i stegepanden. Rør det sammen, så der ikke er nogen klumper i.
7.
Når det koger, kom hakket tomat, kokosmælk og honning op i stegepanden. Rør rundt.
8.
Skru ned for varmen, og lad peanutsovsen simre i cirka 10 minutter. Smag til med soja.
9.
Marinade: Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.
Marinade: Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.
10.
Kyllingespyd: Tænd ovnen på 200 grader.
11.
Læg kyllinge-inderfileterne på et skærebræt.
12.
Tag et grillspyd, og før det igennem en af kyllingefileterne på den lange led. Se på billedet. Få eventuelt en voksen til at hjælpe. Spyddet skal altså gemmes inde i kyllingefileten, og holde kyllingefileten fast og stabil. Gør det samme med de øvrige.
13.
Læg bagepapir på en bageplade. Læg kyllingespyddene på.
14.
Tag en bagepensel, og smør kyllingespyddene ind i marinaden på begge sidder af spyddet.
15.
Stil bagepladen med kyllingespyddene i midten af ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter.
16.
Tag kyllingespyddene ud, og tjek, om de er færdige. Når kyllingespyddet ikke er pink og råt indeni, når du skærer i det, er det færdigt.
17.
Hæld peanutsovsen i små skåle, så du og din familie kan dyppe spyddene i den.
18.
Serveres straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2417 kJ / 578 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 14 %
Fedt: 67 %
Heraf mættet fedt: 24,4 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer