1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Streetfood>
  5. Kyllingespyd med peanutsovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Peanutsovs:

3.

Pil løg. Tag et skærebræt, og hak løg. Se videoen.

4.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

5.

Varm en stegepande op, og tilsæt olie og sesamolie.

6.

Kom løg og hvidløg i stegepanden, og steg det ved middel varme i cirka 2 minutter. De må ikke blive brune, så skal du skrue lidt ned for varmen. Se videoen.

7.

Kom peanutbutter og vand i stegepanden. Rør det sammen, så der ikke er nogen klumper i.

8.

Når det koger, kom hakket tomat, kokosmælk og honning op i stegepanden. Rør rundt.

9.

Skru ned for varmen, og lad peanutsovsen simre i cirka 10 minutter. Smag til med soja.

Marinade:

10.

Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.

Hæld honning, soja og sesamolie i en lille skål. Rør det sammen med en ske.

Kyllingespyd:

11.

Tænd ovnen på 200 grader.

12.

Læg kyllinge-inderfileterne på et skærebræt.

13.

Tag et grillspyd, og før det igennem en af kyllingefileterne på den lange led. Se på billedet. Få eventuelt en voksen til at hjælpe. Spyddet skal altså gemmes inde i kyllingefileten, og holde kyllingefileten fast og stabil. Gør det samme med de øvrige. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

14.

Læg bagepapir på en bageplade. Læg kyllingespyddene på.

15.

Tag en bagepensel, og smør kyllingespyddene ind i marinaden på begge sidder af spyddet.

16.

Stil bagepladen med kyllingespyddene i midten af ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter.

17.

Tag kyllingespyddene ud, og tjek, om de er færdige. Når kyllingespyddet ikke er pink og råt indeni, når du skærer i det, er det færdigt.

18.

Hæld peanutsovsen i små skåle, så du og din familie kan dyppe spyddene i den.

19.

Serveres straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 2417 kJ / 578 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 14 %

Fedt: 67 %

Heraf mættet fedt: 24,4 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Løg, svitse

Løg, svitse

Inspiration

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 140 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min