- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Fransk løgsuppe
Fransk løgsuppe
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Fransk løgsuppe er den perfekte opskrift til koldt og regnfuldt vejr. Løg er ikke bare noget, du putter i din burger eller kødsovs. De kan også være stjernen i din suppe! Løg er billige, og de har et hemmeligt trick: Når du sauterer/svitser dem, så karamelliserer de og bliver søde og fyldt med smag. Prøv selv her!
Tip: Du kan spise løgsuppe med ostebrød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk løgsuppe
Suppe:
500 g. løg
750 g. løg
250 g. løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
1 spsk. hvedemel
1½ spsk. hvedemel
½ spsk. hvedemel
2 spsk. eddike
3 spsk. eddike
1 spsk. eddike
5 dl. vand
7,5 dl. vand
2,5 dl. vand
1 terning oksebouillon
1½ terning oksebouillon
½ terning oksebouillon
2 tørrede laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblade
2 kviste frisk timian
3 kviste frisk timian
1 kviste frisk timian
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Løg
Hvidløg
Olivenolie
Smør
Hvedemel
Eddike - lagereddike
Kogevand
Oksebouillon
Laurbærblad
Timian (frisk)
Salt
Peber
Køkkenredskaber til fransk løgsuppe
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 mellem gryde
1 grydeske
1 hvidløgspresser
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Mellem gryde
Grydeske
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Pil løgene. Halvér løgene, og skær dem i skiver.
4.
Kom olie og smør op i en gryde, og varm det op til middelhøj varme.
5.
Kom løgene i gryden, og svits dem i 15 minutter. Du skal hele tiden røre i gryden med en grydeske, mens du svitser løgene. Ellers brænder de på. Se videoen.
6.
Pil hvidløgene, og pres dem direkte ned i gryden med en hvidløgspresser. Lad dem svitse med i 1 minut.
7.
Kom hvedemel i gryden, og lad det svitse med i 1 minut, mens du rører rundt.
8.
Tilsæt eddike, vand, bouillonterning, laurbærblade og timiankviste, og rør godt i bunden af gryden, så der ikke er noget, der brænder på.
9.
Skru ned på svag varme, og lad suppen simre i 5 minutter.
10.
Smag suppen til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 556 kJ / 133 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 2,7 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer