- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Forårswok
Forårswok
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Næst efter china-boxen kommer wok på vores top 10 over asiatisk mad. Her får du opskriften på en wok med forårsgrønt og masser af kapow på smagen i sovsen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til forårswok
Wok:
2 store gulerødder
3 store gulerødder
1 stor gulerod
200 g. jordskokker
300 g. jordskokker
100 g. jordskokker
½ bundt asparges
¾ bundt asparges
¼ bundt asparges
350-400 g. kyllingebryst
425-600 g. kyllingebryst
175-200 g. kyllingebryst
1 lime
1 ½ lime
½ lime
½ spsk. sesamolie
¾ spsk. sesamolie
¼ spsk. sesamolie
½ spsk. olie
¾ spsk. olie
¼ spsk. olie
2 tsk. karry
3 tsk. karry
1 tsk. karry
4 dl. kokosmælk
6 dl. kokosmælk
2 dl. kokosmælk
1 spsk. sød chilisauce
½ tsk. gurkemeje
¾ tsk. gurkemeje
¼ tsk. gurkemeje
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
1 pk. fuldkornsnudler
1 ½ pk. fuldkornsnudler
1 pak. fuldkornsnudler
½ dl frisk koriander eller persille
¾ dl frisk koriander eller persille
¼ dl frisk koriander eller persille
½ dl. peanuts
¾ dl. peanuts
¼ dl. peanuts
Gulerod
Jordskok
Grønne asparges
Kyllingebryst
Lime
Sesamolie
Olie - smagsneutral
Karry
Kokosmælk
Chilisovs
Gurkemeje (stødt)
Salt
Peber
Nudler (fuldkorn)
Koriander
Peanuts
Køkkenredskaber til forårswok
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 citruspresser
1 wokpande eller stegepande med høj kant
1 paletkniv
1 stor gryde
1 lille skål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Wok
Paletkniv
Stor gryde
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Wok:
3.
Skyl og skræl gulerødder og jordskokker. Se videoen.
4.
Skær gulerødder og jordskokker i tynde strimler. Se videoen.
Skær guleroden og jordskokkerne i tynde strimler. Se videoen.
5.
6.
Skær kyllingen i mindre stykker på et rent skærebræt. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Nudler:
13.
Kog nudlerne. Læs på pakken, hvordan du koger nudlerne.
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2824 kJ / 675 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 21 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer