
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Forårswok
Forårswok
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Næst efter china-boxen kommer wok på vores top 10 over asiatisk mad. Her får du opskriften på en wok med forårsgrønt og masser af kapow på smagen i sovsen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til forårswok
Wok:
2 store gulerødder
3 store gulerødder
1 stor gulerod
200 g. jordskokker
300 g. jordskokker
100 g. jordskokker
½ bundt asparges
¾ bundt asparges
¼ bundt asparges
350-400 g. kyllingebryst
425-600 g. kyllingebryst
175-200 g. kyllingebryst
1 lime
1 ½ lime
½ lime
½ spsk. sesamolie
¾ spsk. sesamolie
¼ spsk. sesamolie
½ spsk. olie
¾ spsk. olie
¼ spsk. olie
2 tsk. karry
3 tsk. karry
1 tsk. karry
4 dl. kokosmælk
6 dl. kokosmælk
2 dl. kokosmælk
1 spsk. sød chilisauce
½ tsk. gurkemeje
¾ tsk. gurkemeje
¼ tsk. gurkemeje
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
1 pk. fuldkornsnudler
1 ½ pk. fuldkornsnudler
1 pak. fuldkornsnudler
½ dl frisk koriander eller persille
¾ dl frisk koriander eller persille
¼ dl frisk koriander eller persille
½ dl. peanuts
¾ dl. peanuts
¼ dl. peanuts

Gulerod

Jordskok

Grønne asparges

Kyllingebryst

Lime

Sesamolie

Olie - smagsneutral

Karry

Kokosmælk

Chilisovs

Gurkemeje (stødt)

Salt

Peber

Nudler (fuldkorn)

Koriander

Peanuts
Køkkenredskaber til forårswok
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 citruspresser
1 wokpande eller stegepande med høj kant
1 paletkniv
1 stor gryde
1 lille skål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Wok

Paletkniv

Stor gryde

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Wok:
3.
Skyl og skræl gulerødder og jordskokker. Se videoen.
4.
Skær gulerødder og jordskokker i tynde strimler. Se videoen.
Skær guleroden og jordskokkerne i tynde strimler. Se videoen.
5.
Skyl og bræk asparges. Skær dem i stave på skrå. Se videoen.
6.
Skær kyllingen i mindre stykker på et rent skærebræt. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Pres saften af limen. Se videoen.
8.
Kom sesamolie og olivenolie på en wokpande. Du kan også bruge en almindelig stegepande med høj kant. Varm op.
9.
Brun kyllingen 1-2 minutter på begge sider.
10.
Tilsæt gulerødder, jordskokker og karry. Svits i 1 minut.
11.
Skru ned for varmen. Tilsæt kokosmælk, sød chilisauce, limesaft og gurkemeje. Lad det simre i 3 minutter.
12.
Tilsæt asparges. Lad det simre i 3 minutter mere. Smag til med salt, lime og peber. Se videoen.
Nudler:
13.
Kog nudlerne. Læs på pakken, hvordan du koger nudlerne.
14.
Kom vand i en lille skål. Skyl koriander eller persille i vandet.
15.
Pluk bladene af i store stykker. Drys retten med friske krydderurter og peanuts.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2824 kJ / 675 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 21 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer