1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Vietnamesiske forårsruller med kyllingespyd

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kyllingespyd:

3.

Kom træspyddene i et fad, og dæk med vand.

Peanutdip:

4.

Pres saften fra ½ lime. Se videoen.

5.

Kom peanutbutter, soya, mælk og limesaft i en lille skål, og bland det til en lækker dip. Smag dippen til med mere lime eller soya. Hvis dippen er for tyk, så tilsæt lidt mere mælk eller lidt vand.

Forårsruller:

6.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke. Se videoen.

7.

Skyl peberfrugten og agurken, og skær dem i 1 centimeter tykke strimler.

8.

Del hjertesalaten i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke.

Del hjertesalaterne i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke.

9.

Skræl mangoen. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler, som er cirka ½ centimeter tykke.

Skræl mangoerne. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler, som er cirka ½ centimeter tykke.

10.

Skær avocadoen over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler som er cirka ½ centimeter tykke.

Skær avocadoerne over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler som er cirka ½ centimeter tykke.

11.

Kom vand i en skål, og skyl korianderen i vandet. Lad korianderen dryppe af på et rent viskestykke.

Kyllingespyd - fortsat:

12.

Hvis du bruger kyllingebrystfileter, så skær dem ud i mindre stykker, og kom dem på de blødgjorte træspyd. Hvis du bruger kyllingeinderfilet, skal de ikke skæres ud, men blot sættes på spyd. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.

13.

Krydr spyddene med salt og peber.

14.

Varm en stegepande med olie op til middelhøj varme. Kom kyllingespyddene på, og steg dem i cirka 2-3 minutter på hver side, eller til de er gyldne og gennemstegte. Når spyddene er færdigstegte, så pensl dem med sød chilisovs.

Forårsruller - fortsat:

15.

Kom koldt vand i et fad, som er stort nok til, at rispapirrullerne kan ligge i det.

16.

Dyp et stykke rispapir i vandet i 2-5 sek. Tag det op, og læg det på en tallerken eller et skærebræt. Læg lidt af alle de snittede grøntsager og lidt koriander på papiret lige under midten. Fold den lille ende omkring fyldet, og fold siderne ind, før du ruller resten af rispapiret rundt om fyldet.

17.

Lav resten af rullerne på samme måde.

18.

Server rullerne med de lune kyllingespyd og peanutdippen til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2129 kJ / 509 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 31 %

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Inspiration

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min