- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Forårsruller med grisekød
Forårsruller med grisekød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium
Okay folkens, forårsruller er den ultimative aftensmad. Men det her er ikke opskriften på take-out junkfood. Vi taler om opskriften på hjemmelavede forårsruller med griskekød! Det er lækre bad boys med grøntsager, der er rullet i pandekager og derefter stegt på panden. Så smøg ærmerne op, og gør dig klar til at blive en kulinarisk tryllekunstner!
Tip: Du kan bruge færdige pandekager, hvis det skal gå hurtigere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til forårsruller med grisekød
Ris:
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Pandekager til forårsruller:
4 æg
6 æg
2 æg
360 g. hvedemel (6 dl)
540 g. hvedemel (8 dl)
180 g. hvedemel (3 dl)
7 dl. mælk
10 ½ dl. mælk
3 ½ dl. mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ dl. olie
¾ dl. olie
¼ dl. olie
Fyld til forårsruller:
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
6 cm. ingefær
9 cm. ingefær
3 cm. ingefær
⅓ hvidkål (ca. 300 g.)
½ hvidkål (ca. 450 g.)
¼ hvidkål (ca. 150 g.)
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
400 g. grisekød eller oksekød
600 g. grisekød eller oksekød
200 g. grisekød eller oksekød
1 tsk. salt
1 knivspids peber
Tilbehør:
Sød chilisovs
Sojasovs
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Salt
Æg
Hvedemel
Mælk
Olie - smagsneutral
Løg
Hvidløg
Gulerod
Ingefær (frisk)
Hvidkål
Hakket grisekød
Peber
Chilisovs (sød)
Soja
Køkkenredskaber til forårsruller med grisekød
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 teskeer
1 spiseske
1 lille gryde med låg
1 mellemstor skål
1 håndmixer
1 vandglas
1 bagepensel
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor skål
1 stor skål
1 stor skål
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Lille gryde
Mellem røreskål
Håndmixer
Glas
Bagepensel
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Kartoffelskræller
Rivejern
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene i cirka 12 minutter, eller som der står på pakken. Se videoen.
Pandekager:
4.
Slå et æg ud i en kop – husk at tjekke for skaller. Kom ægget op i en skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Kom hvedemel og mælk i skålen lidt ad gangen. Pisk dejen sammen med en håndmikser eller stavblender, til der ikke er flere klumper. Tilsæt salt. Sæt dejen på køl, mens du laver fyldet.
Fyld:
6.
Pil løget. Pil hvidløget og pres det i en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Skræl og skyl gulerødderne. Se videoen.
8.
Riv gulerod og løg på den grove side af et rivejern. Se videoen.
9.
Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 1-2 spiseskeer. Se videoen.
Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har 2-3 spiseskeer. Se videoen.
Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Riv ingefæren på den fine side af rivejernet, til du har ½-1 spiseske. Se videoen.
10.
11.
Varm olie i mellemstor gryde. Kom ingefær, hvidløg og løg op i gryden, og steg det i 2-3 minutter.
12.
Tilsæt kødet og brun det i cirka 5 minutter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
13.
Kom hvidkål og gulerod i gryden. Rør rundt. Steg det i 3-4 minutter – det skal kun lige mørne og klare, ikke brune. Smag fyldet til med salt og peber.
Bage pandekager:
14.
Kom olie i et glas.
15.
Varm en stegepande op til middel varme. Dyp en bagepensel i glasset og smør panden med et tyndt lag olie.
16.
Hæld ¾ deciliter pandekagedej på stegepanden. Vip og drej stegepanden hurtigt rundt, så dejen fordeler sig i et tyndt lag.
17.
Bag pandekagen i cirka 2-3 minutter, men KUN på den ene side. Vend ikke pandekagen. Læg pandekagen på en tallerken med den bagte side opad.
18.
Pensl stegepanden med olie, og fortsæt med den næste pandekage til du har cirka 1 spiseskefuld dej tilbage.
Rulle forårsruller:
19.
Læg en pandekage på et rent skærebræt med den bagte side opad. Læg to skefulde fyld på den ene halvdel af pandekagen næsten helt ud til kanten.
20.
Fold den lille pandekage-kant rundt om fyldet. Fold så pandekagens sider ind over fyldet. Rul pandekagen, til du har en forårsrulle. Se videoen.
21.
Dyp en finger i den rest af pandekagedej, som du har gemt. Smør en lille smule dej på kanten af pandekagen, så forårsrullen ikke springer op. Fortsæt med at rulle resten af forårsrullerne.
Stege forårsruller:
22.
Pensl forårsrullerne med olie.
23.
Varm stegepanden op til middel varme. Læg forårsrullerne på panden. Se videoen.
24.
Steg forårsrullerne et par minutter på alle fire sider, til de er gyldne.
25.
Server dem med sød chilisovs og sojasovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3889 kJ / 930 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 14 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer