
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Hovedretter>
- Pasta>
- Pasta med fiskeragout
Pasta med fiskeragout
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

Ragout er det franske ord for gryderet. Sæt skub i din pasta med en lækker fiskeragout. Det er let, sundt og smager dejligt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pasta med fiskeragout
Ingredienser
450 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
675 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
225 g. mørksej eller anden fisk uden skind og ben
2 løg
3 løg
1 løg
1 fennikel
1 ½ fennikel
½ fennikel
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
6 tomater
9 tomater
3 tomater
2 dl frisk basilikum
3 dl frisk basilikum
1 dl frisk basilikum
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
¾ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
¾ tsk. peber
1 tsk. peber
½ tsk. peber
Pasta
4 l vand
6 l vand
2 l vand
1 ½ spsk. salt
2 spsk. salt
¾ spsk. salt
450 g. fuldkornspasta
675 g. fuldkornspasta
225 g. fuldkornspasta

Mørksej (filet)

Løg

Fennikel

Hvidløg

Tomat

Basilikum

Olie

Salt

Peber

Vand

Pasta (fuldkorn)
Køkkenredskaber til pasta med fiskeragout
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 hvidløgspresser
2 mellem gryder
2 grydeskeer
1 grydelåg
1 dørslag

Køkkenvægt

Målebæger

Måleskeer

Stor skarp kniv

Lille skarp kniv

Skærebræt

Hvidløgspresser

Mellem gryde

Grydeske

Grydelåg

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Fiske- og tomatragout: Skyl fisken, og skær den ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder.
4.
Tag et rent skærebræt. Pil, og hak løget. Se videoen.
5.
Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den. Skær fenniklen i små terninger. Se videoen.
Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den godt. Skær fenniklen i små terninger. Se videoen.
6.
Pil og pres hvidløget.
7.
Skyl tomaterne, og skær dem i store terninger.
8.
Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
9.
Hæld olien i en gryde, og varm den op.
10.
Kom løgene i gryden, skru ned på middelvarme, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er klare. Se videoen.
11.
Kom fennikelternene i gryden, og steg dem i 2-3 minutter.
12.
Kom hvidløg og tomater i gryden. Rør rundt.
13.
Skru op for varmen, og steg cirka 3 minutter, til tomaterne er bløde. Rør rundt imens.
14.
Kom salt og peber i gryden. Rør igen.
Kom salt og peber i gryden. Rør rundt igen.
15.
Kom fisken i gryden, og rør forsigtigt.
16.
Læg låg på gryden, og skru ned. Lad fisken koge i cirka 5 minutter, til den er gennemkogt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på, indtil retten skal samles.
17.
Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
18.
Kom pastaen i gryden, og rør rundt. Kog pastaen uden låg i cirka 10-12 minutter, til den er al dente. Det betyder, at den stadig har lidt "bid" og ikke er helt blød.
19.
Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen og kogevandet ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad pastaen dryppe af, og hæld den i et fad.
20.
Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.
Hæld fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.
Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland rundt.
21.
Hak basilikumbladene, og drys dem over retten. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2539 kJ / 605 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer