1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Pasta>
  6. Pasta med fiskeragout

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Fiske- og tomatragout: Skyl fisken, og skær den ud i stykker på cirka 2 x 2 centimeter. Vask hænder.

4.

Tag et rent skærebræt. Pil, og hak løget. Se videoen.

5.

Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den. Skær fenniklen i små terninger. Se videoen.
Skær de grønne toppe af fenniklen, og skyl den godt. Skær fenniklen i små terninger. Se videoen.

6.

Pil og pres hvidløget.

7.

Skyl tomaterne, og skær dem i store terninger.

8.

Kom vand i en skål, og skyl basilikummen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

9.

Hæld olien i en gryde, og varm den op.

10.

Kom løgene i gryden, skru ned på middelvarme, og svits i cirka 5 minutter, til løgene er klare. Se videoen.

11.

Kom fennikelternene i gryden, og steg dem i 2-3 minutter.

12.

Kom hvidløg og tomater i gryden. Rør rundt.

13.

Skru op for varmen, og steg cirka 3 minutter, til tomaterne er bløde. Rør rundt imens.

14.

Kom salt og peber i gryden. Rør igen.
Kom salt og peber i gryden. Rør rundt igen.

15.

Kom fisken i gryden, og rør forsigtigt.

16.

Læg låg på gryden, og skru ned. Lad fisken koge i cirka 5 minutter, til den er gennemkogt. Sluk for varmen, og lad gryden stå med låg på, indtil retten skal samles.

17.

Pasta: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

18.

Kom pastaen i gryden, og rør rundt. Kog pastaen uden låg i cirka 10-12 minutter, til den er al dente. Det betyder, at den stadig har lidt "bid" og ikke er helt blød.

19.

Sæt et dørslag i vasken, og hæld pastaen og kogevandet ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad pastaen dryppe af, og hæld den i et fad.

20.

Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.
Hæld fisk og tomatragout i fadet, og bland det rundt.
Kom fisk og tomatragout i fadet, og bland rundt.

21.

Hak basilikumbladene, og drys dem over retten. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2539 kJ / 605 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 16 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Fennikel, ordne

Fennikel, ordne

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min