1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Pisket dej>
  5. Fødselsdagslagkage

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lagkagebunde:

3.

Tegn 1 stor cirkel på et stykke bagepapir med en blyant, ved at bruge en tallerken med diameter på 22-24 centimeter som form. Gentag på 2 stykker bagepapir mere.

Tip: Måske er din ovn stor nok til at alle cirklerne kan være på samme stykke papir.

4.

Læg bagepapiret med blyantstregen nedad på en bageplade.

5.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

6.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

7.

Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer i cirka 10 minutter, til det er en tyk og stiv skum. Se videoen.

8.

Bland hvedemel og bagepulver sammen i en anden skål.

9.

Sigt hvedemel og bagepulver gennem en si ned i skålen med æggeskum. Vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Se videoen.

10.

Fordel dejen i et cirka 2 centimeter tykt lag inden for de tre cirkler på bagepapiret med en dejskraber.

11.

Bag bundene med det samme. Sæt pladerne i ovnen og bag dem i cirka 12 minutter, til de er let gyldne.

12.

Stik et træspyd i midten af en kagebund. Hvis der er rå dej på træspyddet, skal lagkagebundene bage 2 minutter mere. Tjek igen. Se videoen.

13.

Tag lagkagebundene af bagepapiret og lad dem køle lidt af på en bagerist.

Hvis de sidder fat på papiret, så gør en klud våd, vrid den, og tør forsigtigt på bagsiden af papiret med kluden. Så er det lettere at trække papiret af lagkagebundene.

Kagecreme:

14.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en gryde. Gentag med de to andre æg. Vask hænder. Pisk æggene sammen i gryden. Se videoen.

15.

Tilsæt mælk, majsstivelse og sukker.

16.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Kom vaniljekornene og den tomme vaniljestang i gryden. Se videoen.

17.

Pisk det hele sammen, og bring det i kog ved svag varme.

Rør hele tiden i gryden. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.

18.

Lad kagecremen koge i cirka 3 minutter, mens du rører rundt.

19.

Tag gryden af varmen.

20.

Kom cremen i en skål, drys overfladen med sukker, og sæt skålen i køleskab, til cremen er afkølet.

Fyld:

21.

Skyl jordbærrene. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Fjern de grønne toppe med en lille kniv. Se videoen.

22.

Fjern vaniljestangen fra kagecremen. Pisk cremen med et piskeris til den er glat.

23.

Pisk fløden til flødeskum med en håndmixer. Se videoen.

24.

Hak chokoladen.

Samle lagkage:

25.

Læg en lagkagebund på et serveringfad/lagkagefad. Smør vaniljecreme på lagkagebunden og fordel halvdelen af jordbærrene på cremen.

26.

Læg en lagkagebund ovenpå og gentag. Slut af med en lagkagebund øverst.

27.

Pynt kagen med flødeskum.

28.

Drys chokolade ovenpå lagkagen. Pynt eventuelt med flag.

Næringsindhold per portion

Energi: 12188 kJ / 2913 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 33 %

Heraf mættet fedt: 57 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej

Pisket dej

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, sigte mel

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Kagecreme

Kagecreme

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Jordbær, nippe

Jordbær, nippe

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 40 min