
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagværk, øvrige>
- Popcakes
Popcakes
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Skal du holde fødselsdag er popcakes den perfekte dessert. Det er en slag romkugle eller trøffel på papsugerør. De er flotte som pynt, og så smager de fantastisk.Til popcakes skal du bruge en færdiglavet kage fx marmorkage, brownie eller sandkage.
Portionen giver ca. 20 stk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til popcakes
Kage:
300 g. færdiglavet marmorkage, brownie eller sandkage
Creme:
100 g. flødeost naturel
25 g. smør
1 dl flormelis
Pynt:
300 g. mørk overtrækschokolade
Krymmel eller anden pynt

Kagerester

Flødeost naturel

Smør

Flormelis

Chokolade (koge)

Krymmel
Køkkenredskaber: til popcakes
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 smørekniv
1 stor skål
1 røreskål
1 elpisker
1 røreske
1 stor tallerken
20 popcake-pinde, træspyd eller hårde sugerør
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor glasskål
1 lille gryde
1 dejskraber

Køkkenvægt

Spiseske

Kniv bestik

Lille røreskål

Røreskål

Elpisker

Røreske

Middagstallerken

Sugerør

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Glasskål

Lille gryde

Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Popcakes:
3.
Smuldr kagen i en stor skål.
4.
Kom flødeost naturel, blødt smør og flormelis i en røreskål. Se videoen.
5.
Pisk flødeost naturel, blødt smør og flormelis med en elpisker til det er en glat creme.
6.
Hæld cremen ned i skålen med den smuldrede kage og rør det sammen med en røreske.
7.
Form kagemassen til 20 små kugler med hænderne. Sæt kuglerne på en tallerken og kom dem i køleskabet i mindst en time, så de bliver faste i konsistensen.
8.
Sæt en pind eller et hårdt sugerør i hver af kuglerne.
Pynte popcakes:
9.
Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Smelt chokoladen over vandbad. Se videoen.
10.
Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
11.
Dyp popkagerne i den smeltede chokolade, og drys popkagerne med krymmel.
12.
Stil kagerne til afkøling med pinden opad på et skærebræt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 699 kJ / 167 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 5,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer