Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smuldr med fingrene kagen i en stor skål.

4.

Kom flødeost naturel, blødt smør og flormelis i en røreskål. Se videoen.

5.

Pisk flødeost naturel, blødt smør og flormelis med en elpisker til det er en glat creme.

6.

Hæld cremen ned i skålen med den smuldrede kage og rør det sammen med en røreske.

7.

Form kagemassen til 20 små kugler med hænderne. Sæt kuglerne på en tallerken og kom dem i køleskabet i mindst en time, så de bliver faste i konsistensen.

8.

Sæt en pind eller et hårdt sugerør i hver af kuglerne.

9.

Lav pynt: Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål.

10.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.

11.

Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

12.

Dyp popkagerne i den smeltede chokolade, og drys popkagerne med krymmel.

13.

Stil kagerne til afkøling med pinden opad på et skærebræt.

Næringsindhold per portion

Energi: 605 kJ / 145 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 56 %

Heraf mættet fedt: 5,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Glasur

Medium

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min