- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Focaccia-sandwich med rødbedebøffer
Focaccia-sandwich med rødbedebøffer
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Bag din egen focaccia, og lav en himmelsk sandwich med rødbedebøf ud af den. Du kan variere fyldet, så det bliver 100 % din egen focaccia-sandwich! Du kan også bruge færdige brød, hvis det skal gå hurtigt. I videoen viser vi dig, hvordan du laver den perfekte rødbedebøf.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til focaccia-sandwich med rødbedebøffer
Focaccia:
2½ dl lunken vand
3¾ dl lunken vand
1¼ dl lunken vand
25 g gær
¾ pakke gær
¼ pakke gær
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. sukker
1½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1½ dl grahamsmel (ca. 100 g)
2¼ dl grahamsmel (ca. 150 g)
¾ dl grahamsmel (ca. 50 g)
5 dl hvedemel (ca. 275 g)
7½ dl hvedemel (ca. 400 g)
2½ dl hvedemel (ca. 140 g)
ca. 1 spsk. olivenolie til bagepapiret og fingrene
ca. 1½ spsk. olivenolie til bagepapiret og fingrene
ca. ½ spsk. olivenolie til bagepapiret og fingrene
1 spsk. vand
1½ spsk. vand
½ spsk. vand
½ tsk. fint salt
¾ tsk. fint salt
¼ tsk. fint salt
1 spsk. olivenolie
Rødbedebøffer:
1 rødbede (ca. 100 g)
1½ rødbede (ca. 150 g)
½ rødbede (ca. 50 g)
1 skive knoldselleri eller sød kartoffel (ca. 60 g)
1½ skive knoldselleri eller sød kartoffel (ca. 90 g)
½ skive knoldselleri eller sød kartoffel (ca. 30 g)
½ brik/dåse bælgfrugter (ca. 120 g) - fx limabønner eller kikærter
¾ brik/dåse bælgfrugter (ca. 180 g) - fx limabønner eller kikærter
¼ brik/dåse bælgfrugter (ca. 60 g) - fx limabønner eller kikærter
1 lille løg
1 mellem løg
½ lille løg
1 fed hvidløg
1 stort fed hvidløg
1 lille fed hvidløg
2 æg
3 æg
1 æg
2 spsk. ketchup
3 spsk. ketchup
1 spsk. ketchup
ca. 1 dl hvedemel
ca. 1½ dl hvedemel
ca. ½ dl hvedemel
1 tsk. paprika
1½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie til stegning af rødbedebøfferne
3 spsk. olie til stegning af rødbedebøfferne
1 spsk. olie til stegning af rødbedebøfferne
Tilbehør:
8 tsk. pesto eller ketchup
12 tsk. pesto eller ketchup
4 tsk. pesto eller ketchup
50 g salat
75 g salat
25 g salat
¼ agurk
½ agurk
⅛ agurk
2 store tomater
3 store tomater
1 stor tomat
Kogevand
Gær
Olivenolie
Sukker
Salt
Grahamsmel
Hvedemel
Vand
Rødbede
Knoldselleri
Limabønner (butter beans)
Løg
Hvidløg
Æg
Tomatketchup
Paprika
Peber
Pesto (grøn)
Hjertesalat
Agurk
Tomat
Køkkenredskaber til focaccia-sandwich med rødbedebøffer
1 lille gryde
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
2 mellemstore skåle
1 lille bradepande (ca. 20 x 30 cm.)
1 ark bagepapir
1 melryster
1 stykke husholdningsfilm
1 bagerist
1 kartoffelskræller
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 rivejern
1 si
1 gaffel
1 hvidløgspresser
1 kop
1 stor stegepande
1 paletkniv
1 brødkniv
1 smørekniv
Lille gryde
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Mellem røreskål
Bradepande
Bagepapir
Melryster
Husholdningsfilm
Bagerist
Kartoffelskræller
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Rivejern
Si
Gaffel
Hvidløgspresser
Kop
Stegepande
Paletkniv
Brødkniv
Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej til focaccia:
3.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op et øjeblik, til det er lunkent. Mærk efter med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger.
4.
Hæld vandet op i en stor skål.
5.
Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst.
6.
Kom olie, sukker og salt i en skålen, og rør rundt.
7.
Rør grahamsmelet i.
8.
Rør derefter hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt dejen med en røreske i 5 minutter. Husk at bruge nogle kræfter på det, så dejen bliver æltet godt igennem. Se videoen.
9.
Lad dejen hvile i 10 minutter, eller lad den hæve i 30 minutter, hvis du har tid.
Forme focaccia:
10.
Beklæd en lille bradepande (på 20 x 30 centimeter) eller en bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie på. Fordel olivenolien på bagepapiret med fingrene.
11.
Hæld dejen ned i bradepanden eller ud på bagepladen. Hiv ud i siderne, så den fylder bradepanden ud eller fylder cirka 20 x 30 centimeter på bagepladen.
12.
Kom vand, salt og olivenolie ned i en melryster, og ryst det, indtil saltet er opløst. Hæld derefter straks blandingen ud over den hævede dej, og fordel den med fingrene. Tryk små fordybninger i dejen, så olieblandingen lægger sig i hullerne.
13.
Dæk dejen med husholdningsfilm, så fugten ikke forsvinder fra dejen, og lad den hæve i 30 minutter.
Rør farsen til rødbedebøffer mens det hæver.
Fars til rødbedebøffer:
14.
Vask og skræl rødbeden. Riv rødbeden, til du har 100 gram. Pres saften ud af den revne rødbede. Se videoen.
15.
Vask og skræl knoldsellerien. Riv den, til du har 60 gram. Se videoen.
16.
Kom revet rødbede og knoldselleri op i en skål.
17.
Klip brikken med bælgfrugterne op over vasken. Hæld dem i et dørslag, og skyl dem med koldt vand. Dup eventuelt bælgfrugterne helt fri for vand i et rent viskestykke.
18.
Mos dem med en gaffel, og kom dem op i skålen til de revne grøntsager.
19.
Pil løget. Riv det på den fine side af et rivejern, og kom også det op i skålen Se videoen.
20.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Kom det op i skålen. Se videoen.
21.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
22.
Tilsæt ketchup, hvedemel, paprika, salt og peber. Rør godt rundt. Lad eventuelt rødbedefarsen hvile på køl i 10 minutter.
Bage focaccia:
23.
Tænd ovnen på 230 grader.
24.
Tryk eventuelt nye fordybninger i den hævede focaccia.
25.
Kom focacciaen i ovnen, og bag den i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød på toppen. Se videoen.
26.
Lad den køle af på en rist.
Stege rødbedebøffer:
27.
Kom olien på en stegepande og varm den op til middelhøj varme.
28.
Tag to spiseskefulde fars, og kom det på panden. Tryk bøffen flad. Der skal være god plads imellem bøfferne.
29.
Steg rødbedebøfferne i cirka 7 minutter på hver side, eller til de har fået stegeskorpe. Vend dem med en paletkniv.
Samle focaccia-sandwichen:
30.
Skær focacciaen ud i stykker, så den passer til rødbedebøfferne.
31.
Skær focacciaen igennem, og smør med pesto.
32.
Skyl salaten grundigt, og tør den med et rent viskestykke. Læg den ovenpå pestoen.
33.
Skyl tomater og agurk, og skær begge dele i skiver. Læg dem ovenpå salaten.
34.
Læg en rødbedebøf i hver sandwich, og saml dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2841 kJ / 679 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer