1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Vegetar>
  5. Falafler af udblødte kikærter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Udbløde kikærter, dagen før:

3.

Kom kikærterne op i en stor skål, og hæld vand over. Brug minimum dobbelt så meget vand som kikærter. Vær opmærksom på, at kikærterne udvider sig, så de kommer til at fylde mere.

4.

Lad dem stå køleskabet i mindst 12 timer.

Falafler:

5.

Hæld kikærterne op i en si, og skyl dem med vand. Stil dem til side, så de kan dryppe af.

6.

Pil løget, og skær det i grove stykker. Kom det op i en foodprocessor.

7.

Pil hvidløgene, og skær dem i grove stykker. Kom dem op i foodprocessoren. Se videoen.

8.

Skyl persillen i en skål med vand, og tør den i et rent viskestykke. Kom persillen op i foodprocessoren. Se videoen.

9.

Skær citronen over på midten, og pres saften ud med en citruspresser. Se videoen.

10.

Kom de drænede kikærter op i foodprocessoren, og tilsæt citronsaft, spidskommen, koriander, chili, bagepulver, rasp og salt.

11.

Blend det hele, så du får en findelt, ensartet masse. Tilsæt eventuelt lidt ekstra citronsaft, hvis massen ikke hænger sammen, eller lidt ekstra rasp/hvedemel, hvis massen er for flydende.

12.

Stil massen i køleskabet i en halv time, hvis du har tid. Ellers kan du bare fortsætte med opskriften.

Stege falafler:

13.

Tag en teskefuld af falafelmassen, og tril den til en kugle med hænderne. Læg den på et skærebræt, og tryk den lidt flad. Gør det samme med resten af massen.

14.

Varm en stegepande op til middelvarme, og hæld halvdelen af olien på.

15.

Læg forsigtigt falaflerne på stegepanden med god plads imellem. Steg eventuelt falaflerne af to omgange.

16.

Steg falaflerne i 3-4 minutter på den ene side, til de er lysebrune.

17.

Hæld den anden halvdel af olien på panden, og skynd dig at vende falaflerne. Det kan du for eksempel gøre med 2 gafler.

18.

Lad derefter falaflerne stege 3-4 minutter på den anden side.

19.

Tag falaflerne af panden, når de er færdige, og læg dem på noget fedtsugende papir, for eksempel kaffefiltre.

20.

Gentag med resten af falaflerne hvis alle sammen ikke kunne være på panden på første omgang.

Næringsindhold per portion

Energi: 1377 kJ / 329 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 24 %

Fedt: 64 %

Heraf mættet fedt: 0,89 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min