1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Burger>
  6. Burger med bønnebøf

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.

4.

Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.

5.

Hæld limabønnerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand.

6.

Kom edamamebønnerne i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem trække 2 minutter. Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe af vandet fra.

7.

Pil, og hak løg og hvidløg groft.

8.

Pres saften fra citronen med en citronpresser. Se videoen.
Pres saften fra citronen med en citronpresser. Se videoen.
Pres saften fra citronen med en citronpresser. Se videoen.

9.

Slå ægget ud i en kop. Kom det op i en skål. fortsæt på samme måde med det andet æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop. Kom det op i en skål. Se videoen.

10.

Kom lima-bønner, edamame-bønner, løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og citronsaft i en skål med høje kanter eller en kande som i kan stavblende i.

11.

Blend farsen med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Rør hvedemelet i farsen.

12.

Varm olien op på en stor stegepande til middel varme.

13.

Kom farsen på panden. Brug en spiseske til at lægge 2 flade klatter af bønnefarsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så du bedre kan vende dem.

14.

Steg veggie-dellerne i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne som frikadeller. Når du vender dem første gang, kan du trykke dem lidt flade med paletkniven, så de får samme bredde som burgerbollerne. Læg dem på en tallerken, når de er færdige. Fortsæt til du har brugt alt bønnefarsen.

15.

Varm burgerbollerne på en brødrister.

16.

Skær burgerbollerne igennem og fyld dem med bøffer, salatblanding og lidt ketchup.

Næringsindhold per portion

Energi: 2243 kJ / 536 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 28 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 22 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min