1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Fiskefrikadeller med ovnbagte grøntsager

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Ovnbagte grøntsager: Kom bagepapir på to bageplader.
Ovnbagte grøntsager: Kom bagepapir på 2 bageplader.
Ovnbagte grøntsager: Kom bagepapir på en bageplade.

4.

Skræl kartoflerne, og skær dem i både.

5.

Skræl gulerødder og pastinak, og skær dem i stave, der er cirka 5 centimeter lange.

6.

Kom olie, salt og peber i en stor skål, og rør det sammen. Du kan også bruge en stor frysepose.

7.

Kom kartoffelbåde, gulerodsstavene og pastinakstavene op i skålen, og bland rundt. Fordel dem på bagepladerne i et jævnt lag.

8.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Sæt bagepladerne i ovnen, og bag grøntsagerne i 30-40 minutter, til de er gyldne og møre. Stik en lille skarp kniv i et stykke kartoffel for at teste om den er mør. Hvis kartoflen slipper nemt, er grøntsagerne møre.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Sæt bagepladen i ovnen, og bag grøntsagerne i 30-40 minutter, til de er gyldne og møre. Stik en lille skarp kniv i et stykke kartoffel for at teste om den er mør. Hvis kartoflen slipper nemt, er grøntsagerne møre.

9.

Fiskefrikadeller: Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.
Fiskefrikadeller: Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.
Fiskefrikadeller: Skær fisken i lidt mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender.

10.

Kom peber og salt i, og kør foodprocessoren i 1 minut, til fiskekødet er findelt.

11.

Pil, og hak løg fint. Se videoen.

12.

Kom mel, mælk og løg ned i foodprocessoren, og kør, til det er rørt helt sammen.

13.

Slå et æg ud i en kop, og kom det op i foodprocessoren med fisken. Rør rundt. Se videoen.

14.

Kom smør og olie på en stegepande, og varm den op. Se videoen.

15.

Form 12 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
Form 18 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.
Form 6 fiskefrikadeller med en ske, og steg dem 3-4 minutter på den ene side ved svag varme, til de er lysebrune.

16.

Vend frikadellerne, og steg dem nu 3-4 minutter på den anden side ved svag varme, til de er lysebrune og gennemstegte. Tjek, om de er gennemstegte ved at skære én af frikadellerne igennem. Der må ikke være rå fars i midten.

17.

Skyl dine grøntsager til gnavegrønt, og skær dem i stykker.

18.

Server fiskefrikadellerne med de ovnbagte grøntsager, remoulade og gnavegrønt til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3046 kJ / 728 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 1,7 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Frikadeller, stege

Frikadeller, stege

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 86 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min