- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Grill og bålmad>
- Fisk i BBQ sovs
Fisk i BBQ sovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Fisk og kartofler er et godt valg, hvis du vil spise mere klimavenligt. Undgå madspild ved at bruge broccolistokken også. Skær stokken ud i små stykker, så den bliver tilberedt på samme tid som broccoli-toppene. Hvis du kan lide at grille, kan du grille broccolien og fisken i stedet for at bage dem i ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fisk i bbq sovs
BBQ fisk:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ tsk. citronsaft
¾ tsk. citronsaft
¼ tsk. citronsaft
4 spsk. tomatpuré
6 spsk. tomatpuré
2 spsk. tomatpuré
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 spsk. sukker eller brun farin
1 ½ spsk. sukker eller brun farin
½ spsk. sukker eller brun farin
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
450 g. fisk fx kulmule, sej eller laks
675 g. fisk fx kulmule, sej eller laks
225 g. fisk fx kulmule, sej eller laks
Tilbehør:
700 g. kartofler
1 kg. kartofler
350 g. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
400 g. broccoli
600 g. broccoli
200 g. broccoli
Salat:
1 hovedsalat fx hjertesalat
1 ½ hovedsalat fx hjertesalat
½ hovedsalat fx hjertesalat
1 bundt radiser
1 ½ bundt radiser
½ bundt radiser
300 g. cherrytomater
450 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
200 g. ærter
300 g. ærter
100 g. ærter
½ dl. af din yndlingsdressing
¾ dl. af din yndlingsdressing
¼ dl. af din yndlingsdressing
Hvidløg
Citron
Tomatpuré
Hakkede tomater
Paprika
Sukker
Salt
Peberfrugt
Kulmule
Kartoffel
Broccoli
Hjertesalat
Radise
Cherrytomat
Gulerod
Ærter
Hvidløgsdressing
Køkkenredskaber: til fisk i bbq sovs
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
2 skærebrætter
1 lille skarp kniv
2 mellem skåle
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 gaffel
1 stor gryde med låg
1 kartoffelskræller
1 ovnfast fad
1 stor skål
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Skærebræt
Urtekniv
Mellem røreskål
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Gaffel
Stor gryde
Kartoffelskræller
Ovnfast fad
Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
BBQ-fisk:
3.
Pil, og hak hvidløg i små stykker. Kom det op i en mellemstor skål. Se videoen.
4.
Pres saften fra en citron til du har ½ tsk. citronsaft Se videoen.
Pres saften fra en citron til du har ¾ tsk. citronsaft Se videoen.
Pres saften fra en citron til du har ¼ tsk. citronsaft Se videoen.
5.
Kom tomatpuré, hakkede tomater, citronsaft, paprika, sukker, salt og peber op i samme skål, og rør rundt.
6.
Læg fisken ned i skålen, og lad den marinere, indtil den skal bages. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
Tilbehør:
7.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
8.
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt. Se videoen.
9.
Læg låg på gryden. Skru op til høj varme, og bring kartoflerne i kog. Kog kartoflerne i cirka 15-20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
10.
Tænd ovnen på 190 grader.
11.
Skyl broccolien, skær den ud i mindre buketter og stokken i 1 x 1 centimeter tern. Se videoen.
12.
Læg broccolistykkerne og fisken i marinaden i et ovnfast. Kom det i ovnen i 20 minutter, indtil fisken falder fra hinanden.
Salat:
13.
Skyl grøntsagerne. Skær salaten i store stykker, radiserne i tynde skiver og halvér tomaterne. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
14.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Kom dem op i den store skål. Se videoen.
15.
Hvis du bruger frosne ærter, skal de hældes op i en mellemstor skål. Hæld kogende vand over, så det dækker ærterne, og lad dem stå i 5 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger friske ærter, skal du pille dem ud af bælgen.
16.
Kom alle ingredienserne til salaten i en stor skål, og hæld din yndlingsdressing over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1719 kJ / 411 kcal
Protein: 34 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 6 %
Kostfibre: 7 %
Kokkeskolevideoer