
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Bagt æble
Bagte æbler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis nu man alligevel har gang i et bål... Hvorfor så ikke udnytte det og lave lidt lækkerier imens? Som fx bagte, lune æbler med smør, kanel, sukker og tjaaa… Måske lidt is eller creme fraiche til? Tip: Har du ikke en grill, kan du lægge æblerne på en bageplade og bage dem ca. 20 minutter i ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt æble
Ingredienser
4 æbler
6 æbler
2 æbler
3 spsk. mandler
5 spsk. mandler
1 ½ spsk. mandler
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
2 spsk. stødt kanel
3 spsk. stødt kanel
1 spsk. stødt kanel
2 tsk. smør
3 tsk. smør
1 tsk. smør
4 kugler vaniljeis eller 4 spsk. creme fraiche
6 kugler vaniljeis eller 6 spsk. creme fraiche
2 kugler vaniljeis eller 2 spsk. creme fraiche

Æble

Mandler

Sukker

Kanel (stødt)

Smør

Creme fraiche
Køkkenredskaber til bagt æble
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 brødkniv
1 lille skål
1 lille gryde
1 bagepensel
1 støbejernsgryde/tykbundet gryde
Bagepapir

Spiseske

Teske

Skærebræt

Kartoffelskræller

Lille skarp kniv

Brødkniv

Lille skål

Lille gryde

Bagepensel

Mellem gryde

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud.
4.
Hak mandlerne groft med en brødkniv. Se videoen.
5.
Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.
6.
Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.
7.
Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.
8.
Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden.
Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!
Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!
9.
Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.
10.
Spis æblerne med 1 kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 941 kJ / 225 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 4,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer