![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Bagt æble
Bagte æbler
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
![Bagte æbler](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968578/75918897/f992a48e9db3c3e2f201c77f2e0478ae/1920x/thumbnail-5.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Hvis nu man alligevel har gang i et bål... Hvorfor så ikke udnytte det og lave lidt lækkerier imens? Som fx bagte, lune æbler med smør, kanel, sukker og tjaaa… Måske lidt is eller creme fraiche til? En perfekt opskrift til dit næste bål. Tip: Har du ikke en grill eller et bål, kan du lægge æblerne på en bageplade og bage dem ca. 20 minutter i ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt æble
Bagt æble:
4 æbler
6 æbler
2 æbler
3 spsk. mandler
5 spsk. mandler
1 ½ spsk. mandler
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
2 spsk. stødt kanel
3 spsk. stødt kanel
1 spsk. stødt kanel
2 tsk. smør
3 tsk. smør
1 tsk. smør
Tilbehør:
4 kugler vaniljeis eller 4 spsk. creme fraiche
6 kugler vaniljeis eller 6 spsk. creme fraiche
2 kugler vaniljeis eller 2 spsk. creme fraiche
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
![](/media/uzdph0uw/mandler.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mandler
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/o3bhev3k/fdb_-stoedtkanel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kanel (stødt)
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/athbfjvf/creme_fraiche-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Creme fraiche
Køkkenredskaber til bagt æble
1 grill eller 1 bål
1 støbejernsgryde/tykbundet gryde
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 brødkniv
1 lille skål
1 lille gryde
1 bagepensel
Bagepapir
![](/media/ec5l35t1/grill-leksikon-3000-jpg.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grill
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/k5xpo54x/brødkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Brødkniv
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/kxxdwper/fdb-redskaber38.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepensel
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered æblerne:
3.
Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud. Se videoen.
4.
Hak mandlerne groft med en brødkniv. Se videoen.
5.
Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.
6.
Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.
7.
Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.
Bag æblerne:
8.
Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden.
Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!
Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!
9.
Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.
Servering:
10.
Spis æblerne med 1 kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 941 kJ / 225 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 4,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer