
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Fedtebrød
Fedtebrød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 52 min.
Sværhedsgrad: Medium

Julens klart mest lækre småkager! Og så er de lynhurtige at lave. Der er nemlig ikke noget der skal trilles, formes eller hakkes, så du får julebag på rekordtid. Enjoy!
Tip: Du kan erstatte romessens i glasuren med vand.
Opskriften giver cirka 18 småkager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fedtebrød
Fedtebrød:
100 g. hvedemel
50 g. kokosmel
50 g. sukker
1 knsp. hjortetaksalt
100 g. smør
Glasur:
75 g. flormelis
2 tsk. vand
½ tsk. romessens

Hvedemel

Kokosmel

Sukker

Hjortetaksalt

Smør

Flormelis

Vand

Romessens
Køkkenredskaber til fedtebrød
1 køkkenvægt
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 bageplade
Bagepapir
1 lille skål
1 spiseske
1 bagerist

Køkkenvægt

Teske

Stor røreskål

Røreske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Bageplade

Bagepapir

Lille røreskål

Spiseske

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fedtebrød:
3.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
4.
Bland hvedemel, kokosmel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
5.
Skær smørret i mindre stykker. Smuldr smørret i melblandingen med fingrene.
6.
Saml dejen med hænderne til en ensartet dej.
7.
Skær dejen i 3 dele. Tril dem til 3 pølser med en bredde på 2 centimeter og en længde på cirka 15 centimeter.
8.
Kom dej-pølserne på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade. De skal være cirka 5 centimeter brede og 1/2 centimeter høje.
9.
Bag fedtebrødene i cirka 8-10 minutter.
10.
Sæt fedtebrødene på en bagerist.
Glasur:
11.
Kom flormelis i en lille skål.
12.
Hæld romessens og vand i flormelissen, og rør det grundigt sammen med en ske. Tilsæt eventuelt lidt mere vand med en ske. Glasuren skal være tyk. Se videoen.
13.
Fordel en tynd stribe glasur på fedtebrødene, mens de er lune. Brug en ske til at fordele glasuren, så der er en tyk stribe på midten med cirka ½ centimeter til kanten af fedtebrødet.
14.
Skær fedtebrødene i skrå stykker på cirka 2 centimeter, mens de stadig er lune. Hvis de bliver kolde, så knækker de, når du skærer dem.
15.
Lad fedtebrødene køle af.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 7992 kJ / 1910 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 81 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer