![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Brun sovs uden opbagning
Brun sovs - jævning med hvedemel og mælk
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/2ckkb5yj/brun-sovs-jævnet-med-hvedemel-og-mælk.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Ingen kartofler uden sovs. Sådan er det bare! Den her opskrift på sovs er super nem at lave, og så er den klar på mindre end 10 minutter, hvis du er en løg-hakke-ninja. Brun sovs uden opbagning bliver jævnet med hvedemel og mælk. Det gør den lidt sundere end brun sovs med opbagning.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brun sovs uden opbagning
Brun sovs:
1 løg
1 spsk. olie
3 dl. vand
1 terning grøntsagsbouillon
2 spsk. hvedemel
1 dl. mælk
2 tsk. sukker
1 spsk. eddike
½ tsk. salt
1 knivspids peber
3-4 dråber sovsekulør
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/zjcdouoj/bouillon-edit-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grøntsagsbouillon
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/b3udce3c/lagereddike-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Eddike - lagereddike
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/kytdfkr0/kuloer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sovsekulør
Køkkenredskaber til brun sovs uden opbagning
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 grydeske
1 piskeris
1 melryster
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/idtnxybf/piskeris.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskeris
![](/media/fl2ffr05/melryster-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Melryster
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Brun sovs:
3.
Pil og hak løget fint. Se videoen.
4.
Varm olien i gryden ved middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.
5.
Kom vand og grøntsagsbouillonen i gryden. Kog op, mens du pisker.
6.
Ryst mel og mælk sammen i en melryster.
7.
Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i. Se videoen.
8.
Kom sukker, eddike, salt og peber i.
9.
Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.
10.
Lad sovsen koge 2 minutter, mens du pisker.
11.
Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 360 kJ / 86 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 0,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer