- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Pisket dej>
- Drømmekage
Drømmekage
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Medium
Drømmer du om at bage en klassiker! Så er en drømmekage da oplagt at kast dig ud i - fordi den smager som en drøm, Drøm godt ;-)
Kagen giver cirka 12 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til drømmekage
Kage:
3 æg
200 g. sukker
1½ dl. mælk
75 g. smør
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Topping:
100 g. smør
150 g. kokosmel
200 g. brun farin
½ dl. mælk
Æg
Sukker
Mælk
Smør
Hvedemel
Bagepulver
Vaniljesukker
Kokosmel
Brun farin
Køkkenredskaber til drømmekage
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 stor skål
1 håndmixer
1 lille gryde
1 mellemstor skål
1 dejskraber
1 springform (22-24 centimeter i diameter)
1 bageplade
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Stor røreskål
Håndmixer
Lille gryde
Stor røreskål
Dejskraber
Springform
Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kage:
3.
4.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Kom sukker i skålen. Pisk med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt, cirka 5 minutter. Se videoen.
6.
Varm mælk og smør i en lille gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Det skal kun lige være lillefinger-varmt. Se videoen.
7.
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål.
8.
Si halvdelen af melblandingen i skålen med æggesnaps, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen bliver ved med at være luftig.
9.
Kom så halvdelen af smørblandingen i dejen og vend det forsigtigt i med dejskraberen.
10.
Si den sidste del af melblandingen i og vend også det i dejen.
11.
Tilsæt den sidste del af smørblandingen og vend det forsigtigt i dejen, til der ikke er nogen klumper.
12.
Kom bagepapir i en springform. Smør siden af springformen med smør. Se videoen.
13.
Hæld dejen i springformen. Brug en dejskraber til at få det hele med.
14.
Bag kagen i ovnen i cirka 25-30 minutter.
15.
Lav topping imens.
Topping:
16.
Kom smør, kokosmel, brun farin og mælk i en gryde og varm det op ved svag varme, til smørret og sukkeret er smeltet. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.
17.
Tjek om kagen er gennembagt. Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere. Se videoen.
18.
Tag kagen ud af ovnen.
19.
Skru ovnen op på 225 grader.
20.
Fordel toppingen på kagen og stil den tilbage i ovnen. Bag den i 5 minutter, indtil topping bliver let gylden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 21331 kJ / 5098 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 182 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer