1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Rørt dej>
  5. Formkager>
  6. Jordbærtærte med chokoladebund

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Chokoladebund:

3.

Tænd ovnen på 160 grader.

4.

Bræk chokoladen i stykker.

5.

Kom chokolade og smør i en lille gryde. Skru op til lav varme, og smelt smør og chokolade, til det er flydende. Tag gryden væk fra varmen.

6.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det derefter op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

7.

Kom sukker, hvedemel, mandelmel og mælk op i skålen med æggene. Rør det godt sammen med en håndmixer.

8.

Kom det smeltede chokoladesmør i, og rør godt rundt.

9.

Smør springformen med rigeligt smør. Se videoen.

10.

Hæld dejen i formen.

11.

Bag tærten i ovnen i cirka 20 minutter.

12.

Stik i tærtebunden med en lille kniv, for at se om den er færdig. Se videoen.

Når den er færdig, så tag tærten ud af ovnen, stil den på en rist, og lad den køle af. Se videoen.

Kagecreme:

13.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en gryde. Gentag med det andet æg. Vask hænder. Pisk æggene sammen i gryden med et piskeris. Se videoen.

14.

Kom sukker, majsstivelse, mælk og vaniljesukker i gryden. Pisk det hele godt sammen med piskeriset. Se videoen.

15.

Skru op for varmen, og bring kagecremen i kog. Kog, indtil cremen er tyk. Pisk hele tiden med piskeriset. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.

16.

Kom kagecremen i en skål, og drys toppen med lidt sukker. Så undgår du at der kommer skind på overfladen. Lad kagecremen køle af.

Pynt:

17.

Skyl jordbærerne, og nip eller skær den grønne ende af. Se videoen.

18.

Skær dem i skiver på den lange led.

19.

Når chokoladebunden er kølet af, skal du fordele cremen på toppen af bunden med en dejskraber.

20.

Læg jordbærrene på kagen. Start med en cirkel af jordbærskiver ude langs med kanten af kagen. Og læg så cirkler af jordbærskiver hele vejen ind til midten.

Næringsindhold per portion

Energi: 13238 kJ / 3164 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 52 %

Heraf mættet fedt: 94 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Springform, smøre

Springform, smøre

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kagecreme

Kagecreme

Jordbær, nippe

Jordbær, nippe

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min