- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Jordbærtærte med chokoladebund
Jordbærtærte med chokoladebund
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Svær
Her har du verdens nemmeste jordbærtærte lavet med en chokoladekagebund - det er perfekt til dig, der ikke er vild med marcipan, eller bare er vild med chokoladekage ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til jordbærtærte med chokoladebund
Chokoladebund:
100 g. smør
75 g. mørk chokolade
100 g. sukker
100 g. hvedemel
50 g. mandelmel (kan erstattes af hvedemel)
2 æg
1 spsk. mælk
1 spsk. smør til at smøre formen
Kagecreme:
2 æg
2 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse (Maizena)
3 dl. mælk
1 tsk. vaniljesukker
Pynt:
250 g. friske jordbær
Smør
Mørk chokolade
Sukker
Hvedemel
Æg
Mælk
Majsstivelse
Vaniljesukker
Jordbær
Køkkenredskaber til jordbærtærte med chokoladebund
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 lille gryde
2 røreskeer
1 stor skål
1 håndmixer
1 springform (20 centimeter i diameter)
1 bagepensel
1 dejskraber
1 lille skarp kniv
1 kop
1 piskeris
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Lille gryde
Røreske
Stor røreskål
Håndmixer
Springform
Bagepensel
Dejskraber
Urtekniv
Kop
Piskeris
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chokoladebund:
3.
4.
Bræk chokoladen i stykker.
5.
Kom chokolade og smør i en lille gryde. Skru op til lav varme, og smelt smør og chokolade, til det er flydende. Tag gryden væk fra varmen.
6.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det derefter op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Kom sukker, hvedemel, mandelmel og mælk op i skålen med æggene. Rør det godt sammen med en håndmixer.
8.
9.
Smør springformen med rigeligt smør. Se videoen.
10.
Hæld dejen i formen.
11.
Bag tærten i ovnen i cirka 20 minutter.
12.
Stik i tærtebunden med en lille kniv, for at se om den er færdig. Se videoen.
Når den er færdig, så tag tærten ud af ovnen, stil den på en rist, og lad den køle af. Se videoen.
Kagecreme:
13.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en gryde. Gentag med det andet æg. Vask hænder. Pisk æggene sammen i gryden med et piskeris. Se videoen.
14.
Kom sukker, majsstivelse, mælk og vaniljesukker i gryden. Pisk det hele godt sammen med piskeriset. Se videoen.
15.
Skru op for varmen, og bring kagecremen i kog. Kog, indtil cremen er tyk. Pisk hele tiden med piskeriset. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.
16.
Kom kagecremen i en skål, og drys toppen med lidt sukker. Så undgår du at der kommer skind på overfladen. Lad kagecremen køle af.
Pynt:
17.
Skyl jordbærerne, og nip eller skær den grønne ende af. Se videoen.
18.
19.
Når chokoladebunden er kølet af, skal du fordele cremen på toppen af bunden med en dejskraber.
20.
Læg jordbærrene på kagen. Start med en cirkel af jordbærskiver ude langs med kanten af kagen. Og læg så cirkler af jordbærskiver hele vejen ind til midten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 13238 kJ / 3164 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 94 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer