- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Grill og bålmad>
- Dadler med bacon
Dadler med bacon
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prøv den klassiske spanske tapas med baconindpakkede dadler! Forkæl dig selv med den søde dadel og sprøde, salte baconkombination. Bag dem i ovnen, airfryeren eller grillen og få et lækkert resultat. De skal bage cirka 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft og 10 minutter i en airfryer ved samme temperatur.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til dadler med bacon
Dadler med baconsvøb:
20 tørrede dadler
30 tørrede dadler
10 tørrede dadler
Ca. 250 g bacon i skiver
Ca. 375 g bacon i skiver
Ca. 125 g bacon i skiver
Dadler (tørret)
Bacon
Køkkenredskaber til dadler med bacon
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
Evt. 20 tandstikker
Evt. 30 tandstikker
Evt. 10 tandstikker
Skærebræt
Urtekniv
Tandstikker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dadler med bacon:
3.
Lav et snit i dadlerne, og tag stenene ud, hvis de ikke allerede er fjernet.
4.
Halver baconskiverne.
5.
Rul baconskiverne omkring dadlerne.
Dadler med bacon i ovnen:
6.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade, og læg dadlerne med bacon på bagepladen.
7.
Bag de baconsvøbte dadler i 25 minutter, eller til baconen er sprød.
Dadler med bacon i airfryer:
8.
Kom et stykke bagepapir i airfryeren, og læg dadlerne med bacon på bagepapiret med god afstand.
9.
Bag dadlerne med bacon i 10 minutter ved 200 grader. Ryst eventuelt dadlerne lidt rundt undervejs.
10.
Lad dadlerne med baconsvøb køle af. Sæt eventuelt tandstikker i dem, så de er lettere at spise som taps. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 273 kJ / 65 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 1,3 g
Kostfibre: 1 %