1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Rørt dej>
  5. Formkager>
  6. Krydderkage med rosiner

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bage kage:

3.

Sæt smørret et lunt sted, så det bliver blødt til du skal bruge det. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Kom bagepapir i springformen og smør den med smør, og drys med mel. Se videoen.

6.

Hæld smør og sukker i en skål. Pisk med en håndmixer i cirka 5 minutter til det bliver hvidt og tykt. Se videoen.

7.

Slå først et æg ud i en kop, og tilsæt det derefter til skålen. Pisk grundigt med en håndmixer. Gør dette med alle 3 æg, og pisk godt imellem hvert æg. Se videoen.

8.

Bland hvedemel, bagepulver, allehånde, kanel og kardemomme sammen i en anden skål.

9.

Si melblandingen ned i smør- og æggeblandingen. Vend dejen sammen med dejskraberen.

10.

Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Vend rundt i dejen med dejskraberen, til det er en jævn dej uden klumper.

11.

Hæld rosiner i dejen og vend rundt med dejskraberen.

12.

Hæld dejen i springformen. Brug en dejskaber til at få det hele med.

13.

Sæt kagen  i ovnen, og bag den i cirka 45 minutter.

14.

Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke en gaffel ned i kagen. Er der rå dej på gaflen når du tager den op, skal kagen bage lidt længere. Se videoen.

15.

Når kagen er færdigbagt sættes den til afkøling på en rist.

Pynte kage:

16.

Drys flormelis igennem en si.

Næringsindhold per portion

Energi: 15243 kJ / 3643 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 124 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Springform, smøre

Springform, smøre

Rørt dej

Rørt dej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min