Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Stil smørret lunt så det bliver blødt til du skal bruge det.

4.

Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom chokolade i en stor, ovnfast glasskål.
Se videoen.

5.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.

6.

Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

7.

Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.

8.

Smør en randform (en rund bageform med hul i midten) med smør, og drys med mel.

9.

Put smør og sukker i en skål. Pisk med en håndmixer i cirka 5 minutter, til det bliver hvidt og tykt. Se videoen.

10.

Slå et æg ud i et glas, og hæld det op i skålen. Pisk dejen sammen. Gentag med alle 3 æg. Se videoen.

11.

Tag skålen med chokolade op af gryden og tør den for vand. Hæld chokoladen i skålen. Brug en dejskraber.

12.

Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

13.

Hold en si over skålen med dej og sigt melblandingen igennem sien. Vend dejen sammen med dejskraberen.

14.

Hæld mælk eller appelsinjuice i dejen lidt efter lidt. Vend rundt, til dejen er jævn og ensartet.

15.

Hæld dejen i formen. Brug dejskraberen til at få al dejen med.

16.

Sæt kagen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter.

17.

Tag kagen ud af ovnen. Tjek om kagen er gennembagt, ved at stikke en lille skarp kniv i midten af kagen. Den er gennembagt, hvis der ikke sidder dej på kniven. Hvis der sidder dej på kniven, skal kagen bage lidt mere. Lad den køle af på en bagerist, når den er færdig. Se videoen.

18.

Læg et rundt fad eller en tallerken oven på randformen. Hold tallerken og form godt sammen, og vend rundt. Så kommer kagen ud af formen og over på fadet. Stil fadet på bordet, og løft formen af kagen.

19.

Kakaoglasur: Put flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt meget lidt vand, og rør rundt. Hvis glasuren er for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand. Pynt kagen med chokoladeglasuren. Velbekomme! Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1282 kJ / 305 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 37 %

Energiinformationen er for ét stykke kage.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Rørt dej

Rørt dej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min