1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Rørt dej>
  5. Formkager>
  6. Giftkage med konditorfarve

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Giftkage:

3.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

4.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en stor skål. Gør det samme med resten af æggene. Se videoen.

5.

Tilsæt mælk, mandelaroma, grøn frugtfarve og sukker. Pisk det sammen med en elpisker.

6.

Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål. Sigt melblandingen ned i skålen med de våde ingredienser. Pisk det hele godt sammen.

7.

Smelt smørret i en lille gryde.

8.

Hæld smørret ned i skålen, mens du pisker.

9.

Kom bagepapir i en bradepande på cirka 25 x 35 centimeter, og fordel kagedejen i formen.

10.

Bag kagen i cirka 45-50 minutter. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kniv ned midt i kagen. Hvis der ikke hænger dej fast på tandstikken, er kagen færdig. Se videoen.

Pynt:

11.

Del alle oreos, og skrab den hvide creme af med en kniv. Smuldr kiksene med fingrene, eller ved at hakke det groft med en kniv. Læg smuldret til side i en lille skål.

12.

Kom flormelis op i en lille skål. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og rør rundt, til glasuren har den rigtige konsistens. Den skal være lidt tyk. Se videoen.

13.

Kom to teskefulde af den hvide glasur op i en sprøjtepose eller frysepose.

14.

Klip et lille hul i sprøjteposen, og pynt chokoladekiksene med hvide kors. Læg dem til side, så glasuren kan størkne.

15.

Kom resten af glasuren i sprøjteposen tilbage i skålen, og tilsæt kakaopulver til glasuren.

16.

Smelt smørret i en lille gryde, og tilsæt det til glasuren. Rør godt rundt.

17.

Fordel den færdige kakaoglasur over kagen.

18.

Stik chokoladekiksene med kors på ned i kagen, og drys med de knuste oreos, så det ligner jord.

Næringsindhold per portion

Energi: 28050 kJ / 6704 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 59 %

Fedt: 34 %

Heraf mættet fedt: 150 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min