
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Chokolademuffins med bønner
Muffins med chokolade og bønner
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Vidste du, at man kan bruge kogte bønner i kager? Bønnerne er med til at gøre kagerne perfekte bløde, og sammen med chokoladen smager de himmelsk. Prøv selv ;)
Opskriften giver cirka 9 muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokolademuffins med bønner
Muffins:
100 g. smør
1 dl. sukker
3 æg
1 dåse kidneybønner (230 g. drænet)
50 g. mørk chokolade
½ dl. kakaopulver
1 tsk. bagepulver

Smør

Sukker

Æg

Kidneybønner (brik)

Mørk chokolade

Kakaopulver

Bagepulver
Køkkenredskaber til chokolademuffins med bønner
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 stor skål
1 håndmixer
1 kop
1 sigte
1 mellemstor skål
1 gaffel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 røreske
18 papirmuffinforme
1 dejskaber
1 lille skarp kniv

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Stor røreskål

Håndmixer

Kop

Si

Mellem røreskål

Gaffel

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Røreske

Muffinforme

Dejskraber

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bage muffins:
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
Tænd ovnen på 180 grader.
5.
Kom blødt smør og sukker i en skål, og pisk det sammen.
6.
Slå et æg ud i et glas, tjek for skaller, og kom det op i skålen. Pisk det sammen med dejen. Gentag med alle æggene. Se videoen.
7.
Stil en si i håndvasken. Åbn dåsen med bønner, og hæld dem i sien, og vask dem lidt under vandhanen. Lad dem dryppe af.
8.
Kom bønnerne i en skål, og mos dem fint med gaflen. Det er vigtigt, bønnerne bliver most meget fint. Du kan evt. også bruge en blender eller minihakker.
9.
Hak chokolade groft med en brødkniv. Se videoen.
10.
Kom moste bønner, hakket chokolade, kakaopulver og bagepulver i dejen. Vend dejen sammen med en røreske, til den er glat og ensfarvet.
11.
Læg muffinformene sammen to og to, så du får i alt 9 muffinforme. Sær de 9 dobbelte muffinforme på bagepladen.
12.
Fordel dejen i muffinformene. Fyld kun formene 2/3 op. Brug en dejskraber til at få al dejen med. Se videoen.
13.
Bag muffinene i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille skarp kniv ned midt i en kage. Hvis der er rå dej på kniven, skal de have 2 minutter mere. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 895 kJ / 214 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 7,5 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer