1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Chiligryde med bønner

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Forbered grøntsagerne:

3.

Pil, og hak løget, og kom det i skålen. Se videoen.

4.

Skær roden af porrerne. Lav et snit ned igennem porrerne, og skyl dem grundigt. Se videoen.

5.

Skær porrerne i skiver, og kom dem i skålen med løg.

6.

Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.

7.

Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne og de hvide sidevægge ud. Se videoen.

Skyl chilierne, og skær dem over på langs. Skrab kernerne og de hvide sidevægge ud. Se videoen.

8.

Hak chilierne.

Hak chilierne.

Hak chilien.

Chiligryde:

9.

Hæld olie i en gryde, og varm den op.

10.

Kom løg og porrer i gryden, og svits i cirka 3 minutter. Se videoen.

11.

Steg det hele, indtil løg og porrer er bløde.

12.

Åbn dåserne med bønner, og hæld dem i en si. Lad bønnerne dryppe af over vasken. Hæld bønnerne ned i gryden.

13.

Kom hakket tomat i gryden, og rør rundt.

14.

Læg låg på gryden, og kog i 10-15 minutter under låg. Kom vand i gryden, hvis chiligryden er for tyk.

15.

Smag chiligryden til med salt og hakket chili.

16.

Servér chiligryden rygende varm med en klat yoghurt og brød.

Næringsindhold per portion

Energi: 1573 kJ / 374 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 59 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Porrer

Porrer

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 52 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min