Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag en lille skål frem. Hæld koldt vand i. Hæld de frosne majs ned i vandet, og lad dem tø op.

4.

Tag en stor gryde frem. Hæld vand i gryden, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog pastaskruerne efter anvisning på pakken.

5.

Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld de færdigkogte pastaskruer og kogevandet ned i dørslaget. Lad pastaskruerne dryppe af. Hæld dem over i en lille skål.

6.

Åben dåsen med kikærterne. Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld kikærterne ned i dørslaget. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af.
Åben dåserne med kikærterne. Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld 1 ½ dåse kikærter ned i dørslaget. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af.
Åben dåsen med kikærterne. Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld en halv dåse kikærter ned i dørslaget. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af.

7.

Tag en stegepande frem. Hæld olie på stegepanden, og varm den op til lidt over middel varme.

8.

Kom kikærterne på stegepanden, og steg dem i 2-4 minutter. Rør imens. De skal blive lidt gyldne. Tag stegepanden væk fra kogepladen, og lad kikærterne køle af.

9.

Tag et skærebræt og en kniv. Skræl kinaradisen, og skær den i tynde strimler.

10.

Tag icebergsalaten, skær bunden af salaten, og tag bladene af.

11.

Kom vand i en balje, og skyl salaten i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Skær bladene midt over.

12.

Åben dåserne med tun. Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld indholdet ned i dørslaget. Lad tunen dryppe af.
Åben dåsen med tun. Stil et dørslag ned i håndvasken. Hæld indholdet ned i dørslaget. Lad tunen dryppe af.

13.

Hæld vandet fra de optøede majs.

14.

Pesto-fraiche: Tag en lille skål og en ske frem. Kom yoghurt og tomatpesto i skålen, og rør det sammen.

15.

Tag fire høje bøtter med låg frem.
Tag to høje bøtter med låg frem.
Tag to høje bøtter med låg frem.

16.

Kom alle delene til salaten i bøtterne - én ting ad gangen. Først pesto-fraiche, så tun, så pasta og kikærter, så majs, kinaradise og så til sidst salat.

17.

Læg låg på bøtterne, og stil dem på køl, til du skal have dem med i skole.

18.

Tag låget af bøtten, bland salaten lidt rundt, og spis den med en medbragt gaffel. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 3050 kJ / 729 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 34 %

Heraf mættet fedt: 5,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gorm shaker kikærtesalat

Gorm shaker kikærtesalat

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min