![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Sydamerikansk>
- Chilensk quinoa-salat
Chilensk quinoa-salat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 37 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/bmodlouk/gocook_salat_fra_chile_m_quinoa.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Mikkel er kommet til Valparaiso i Chile. Han fortæller:
Efter at have forladt Antarktis, hvor der absolut ikke gror noget som helst, er det rart at være kommet længere mod nord til sommeren her i Valparaiso i Chile. Her er skønne, farverige markeder med masser af lækker, frisk frugt og grøntsager. Så nu er det blevet tid til dejlige salater. Naturligvis med avocado – og så med quinoa, som er blevet dyrket i Andesbjergene i mange tusind år. Super lækkert og fyldt med masser af sund energi og vitaminer.Lidt godt brød, en sjat olivenolie og balsamico passer i øvrigt ret godt til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chilensk quinoa-salat
Ingredienser:
2 dl. quinoa
3 dl. quinoa
1 dl. quinoa
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
1 fed hvidløg
3 fed hvidløg
½ fed hvidløg
40 mandler (50 g.)
60 mandler (75 g.)
20 mandler (25 g.)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
12 cherrytomater
18 cherrytomater
6 cherrytomater
2 avocadoer
3 avocadoer
1 avocado
1 økologisk appelsin
1 ½ økologisk appelsin
½ økologisk appelsin
100 g. gedeost
150 g. gedeost
50 g. gedeost
1 krølsalathoved
1 ½ krølsalathoved
½ krølsalathoved
2 dl bønnespirer
3 dl bønnespirer
1 dl bønnespirer
![](/media/mbpmpmof/quinoa.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Quinoa (hvid)
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/uzdph0uw/mandler.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mandler
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/w0tcun3p/cherrytomater-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Cherrytomat
![](/media/mw1boda3/avokado.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Avocado
![](/media/m1eboq5g/appelsin.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Appelsin
![](/media/prkgt41c/gedeost-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gedeost
![](/media/qdrbwupu/salat-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grønt salathoved
![](/media/zoyhhkw5/bønnespirer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bønnespirer
Køkkenredskaber: til chilensk quinoa-salat
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 si
1 kasserolle
1 låg
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 rivejern
1 spiseske
1 lille skål
1 røreske
1 bageplade
Bagepapir
1 stor skarp kniv
1 salatskål
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
![](/media/1dzhpgrl/fdb-redskaber07_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kasserolle
![](/media/xiueieh2/grydelåg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydelåg
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/bo2p3rt4/glasskål.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Quinoa:
3.
Tænd ovnen på 160 grader.
4.
Kom quinoa i en si, og skyl dem grundigt i koldt vand.
5.
Kom quinoaen i en kasserolle. Tilsæt vand og salt, og bring det hele i kog ved høj varme.
6.
Skru ned for varmen, og lad quinoaen koge i cirka 15 minutter.
7.
Hæld quinoaen tilbage i sien, og skyl dem i koldt vand igen. Lad vandet dryppe af.
Hæld quinoaen tilbage i sien, og skyl dem i koldt vand igen. Lad vandet dryppe af.
Mandler:
8.
Pil hvidløget, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom det op i en lille skål.
9.
Tilsæt mandler og olie, og rør det sammen.
10.
Kom bagepapir på en bageplade, og fordel mandelblandingen i et jævnt lag på bagepapiret.
Kom bagepapir på en bageplade, og fordel mandelblandingen i et jævnt lag på bagepapiret.
11.
Bag mandlerne i ovnen i 8 minutter.
Salat:
12.
Skyl cherrytomaterne, avocadoerne, appelsinen, krølsalathovedet og bønnespirerne. Se videoen.
Skyl cherrytomaterne, avocadoen, appelsinen, krølsalathovedet og bønnespirerne. Se videoen.
13.
Skær tomaterne i halve.
14.
Skær avocadoerne over. Tag stenen ud, og fjern skrællen. Skær avocadokødet i tynde strimler. Se videoen.
Skær avocadoen over. Tag stenen ud, og fjern skrællen. Skær avocadokødet i tynde strimler. Se videoen.
15.
Riv skallen af appelsinen.
Se videoen.
Se videoen.
Riv skallen af appelsinen. Se videoen.
Riv skallen af appelsinen. Se videoen.
16.
Skær gedeosten i tynde skiver.
17.
Anret salaten i en stor skål: Pluk bladene af krølsalaten, og læg dem i bunden af skålen.
18.
Kom quinoa ovenpå. Fordel tomater, gedeost, avocado, bønnespirer, mandler og til sidst reven appelsinskal over quinoaen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2121 kJ / 507 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 6,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 75 min
Arbejdstid: 45 min