1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Frugt, bær og nødder>
  5. Æbler>
  6. Dansk-argentinsk æblekage

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Lav æblegrøden: Skyl æblerne, og skræl dem.

4.

Riv de skrællede æbler på rivejernet.

5.

Skyl citronen, og skær den i 4 både.
Skyl citronen, og skær den i 2 både.

6.

Kom revet æble, citronbåde og sukker i gryden.

7.

Stil gryden på en kogeplade, læg låg på, og tænd på mellem varme.

8.

Kog æblerne i 30 minutter, til det er blevet en tyk grød. Rør rundt med en grydeske en gang imellem.

9.

Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de fire glas, og sæt dem i køleskabet.
Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de seks glas, og sæt dem i køleskabet.
Fjern citronbådene. Fordel æblegrøden i de to glas, og sæt dem i køleskabet.

10.

Lav raspen: Riv brødet fint på rivejernet.

11.

Kom smør, brød, havregryn og sukker på en stegepande.

12.

Stil stegepanden på en kogeplade, og tænd på svag varme.

13.

Rør rundt med grydeskeen, så det bliver blandet sammen, og så det ikke brænder på.

14.

Lad det varme cirka 20 minutter, til det er gyldent og sprødt.

15.

Spred raspen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.

16.

Hæld piskefløde i en skål, og pisk det til flødeskum.

17.

Tag glassene med æblegrød ud af køleskabet.

18.

Hæld rasp over æblegrøden, og kom flødeskum på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2218 kJ / 530 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 62 %

Fedt: 33 %

Heraf mættet fedt: 12,53 g.

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 15 min