
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Argentinske empanadas
Argentinske empanadas
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Mikkel er på vej fra Argentina mod Chile, han fortæller:
”At cykle mange kilometer hver dag kræver en pokkers masse energi. Og nu, hvor jeg er ved at krydse Andesbjergene og køre fra Argentina ind i Chile, skal der spises ekstra meget god mad for at kunne klare bakkerne. Heldigvis har jeg kunnet få min argentinske yndlingsret de fleste steder - Empanadas. Lav dem helt simpelt med en skive ost og skinke, som her i opskriften, eller brug resterne af en kødsovs som fyld. Argentinerne elsker empanadas med kødsovs og lidt hakket hårdkogt æg. Lige til at hapse og tage med, når du skal være aktiv eller bare vil give din madpakke et pift.
God fornøjelse og lav bare en kæmpe portion, for de er med garanti super populære, og de kan gemmes i fryseren”.
Portionen giver cirka 25 empanadas.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til argentinske empanadas
Dej:
6 dl hvedemel
100 g. smør
3 æg
1 tsk. salt
Fyld:
25 skiver ost
25 skiver skinke
Til pensling:
1 dl koldt vand
1 æg

Hvedemel

Smør

Æg

Salt

Skæreost

Skinke (skiveskåret)

Vand
Køkkenredskaber: til argentinske empanadas
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 kniv
1 teske
1 spiseske
1 kagerulle
1 skål, ca. 10 cm i diameter
2 små skåle
1 piskeris
2 bageplader
2 stk. bagepapir
1 bagepensel

Målebæger

Køkkenvægt

Stor skål

Kniv bestik

Teske

Spiseske

Kagerulle

Lille skål

Lille skål

Piskeris

Bageplade

Bagepapir

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom hvedemel i en skål, og smuldr smørret i melet med fingrene.
4.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Tilsæt salt. Se videoen.
5.
Ælt dejen sammen i cirka 5 minutter, til den er glat. Se videoen.
6.
Hvis dejen er tør, og ikke hænger sammen, så kom koldt vand i 1 spiseske ad gangen.
7.
Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og læg dejklumpen ovenpå.
8.
Rul dejen ud med en kagerulle, til den er cirka ½ centimeter tyk.
9.
Fold dejen sammen, og rul den flad igen. Gør det 3-4 gange.
10.
Rul til sidst dejen helt flad, til den er 2-3 millimeter tyk.
11.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
12.
Tryk cirkler ud af dejen med en skål eller et glas, der er cirka 10 centimeter i diameter.
13.
Kom koldt vand i en skål til at pensle dejen med. Find en bagepensel frem.
14.
Læg en skive ost ovenpå en skive skinke, og rul dem sammen. Læg rullen på en dejcirkel. Pensl kanten med vand, og fold den til en halvmåne. Pres kanterne sammen, så den er helt lukket.
15.
Læg den på en bageplade. Gentag med alle dejcirklerne.
16.
Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen. Se videoen.
17.
Pensl oversiden af dejpakkerne med æg. Se videoen.
18.
Kom pladerne i ovnen, og bag dine empanadas i cirka 20 minutter, til de er gyldne på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 724 kJ / 173 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 24 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 5,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer