Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom hvedemel i en skål, og smuldr smørret i melet med fingrene.

4.

Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Tilsæt salt. Se videoen.

5.

Ælt dejen sammen i cirka 5 minutter, til den er glat. Se videoen.

6.

Hvis dejen er tør, og ikke hænger sammen, så kom koldt vand i 1 spiseske ad gangen.

7.

Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og læg dejklumpen ovenpå.

8.

Rul dejen ud med en kagerulle, til den er cirka ½ centimeter tyk.

9.

Fold dejen sammen, og rul den flad igen. Gør det 3-4 gange.

10.

Rul til sidst dejen helt flad, til den er 2-3 millimeter tyk.

11.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.

12.

Tryk cirkler ud af dejen med en skål eller et glas, der er cirka 10 centimeter i diameter.

13.

Kom koldt vand i en skål til at pensle dejen med. Find en bagepensel frem.

14.

Læg en skive ost ovenpå en skive skinke, og rul dem sammen. Læg rullen på en dejcirkel. Pensl kanten med vand, og fold den til en halvmåne. Pres kanterne sammen, så den er helt lukket.

15.

Læg den på en bageplade. Gentag med alle dejcirklerne.

16.

Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen. Se videoen.

17.

Pensl oversiden af dejpakkerne med æg. Se videoen.

18.

Kom pladerne i ovnen, og bag dine empanadas i cirka 20 minutter, til de er gyldne på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 724 kJ / 173 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 24 %

Fedt: 52 %

Heraf mættet fedt: 5,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Boller, pensle

Boller, pensle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 117 min