
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Argentinske empanadas
Argentinske empanadas
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

I Argentina elsker de empanadas. De kan være med kødsovs og lidt hakket hårdkogt æg. Eller det kan være empanadas som her i opskriften - helt simplet med en skive ost og skinke. Empanadas betyder egentligt bare 'pakket ind' eller 'overtrukket med brød'. Empanadas er lige til at hapse og tage med, når du skal være aktiv eller bare vil give din madpakke et pift.
Portionen giver cirka 25 empanadas, og de kan gemmes i fryseren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til argentinske empanadas
Dej:
6 dl hvedemel
100 g. smør
3 æg
1 tsk. salt
Fyld:
25 skiver ost
25 skiver skinke
Til pensling:
1 dl koldt vand
1 æg

Hvedemel

Smør

Æg

Salt

Skæreost

Skinke (skiveskåret)

Vand
Køkkenredskaber: til argentinske empanadas
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 kniv
1 teske
1 spiseske
1 kagerulle
1 skål, ca. 10 cm i diameter
2 små skåle
1 piskeris
2 bageplader
2 stk. bagepapir
1 bagepensel

Målebæger

Køkkenvægt

Stor røreskål

Kniv bestik

Teske

Spiseske

Kagerulle

Lille røreskål

Lille røreskål

Piskeris

Bageplade

Bagepapir

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Kom hvedemel i en skål, og smuldr smørret i melet med fingrene.
4.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Tilsæt salt. Se videoen.
5.
Ælt dejen sammen i cirka 5 minutter, til den er glat. Se videoen.
6.
Hvis dejen er tør, og ikke hænger sammen, så kom koldt vand i 1 spiseske ad gangen.
Form empanadas:
7.
Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og læg dejklumpen ovenpå.
8.
Rul dejen ud med en kagerulle, til den er cirka ½ centimeter tyk.
9.
Fold dejen sammen, og rul den flad igen. Gør det 3-4 gange.
10.
Rul til sidst dejen helt flad, til den er 2-3 millimeter tyk.
11.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
12.
Tryk cirkler ud af dejen med en skål eller et glas, der er cirka 10 centimeter i diameter.
13.
Kom koldt vand i en skål til at pensle dejen med. Find en bagepensel frem.
14.
Læg en skive ost ovenpå en skive skinke, og rul dem sammen. Læg rullen på en dejcirkel. Pensl kanten med vand, og fold den til en halvmåne. Pres kanterne sammen, så den er helt lukket.
15.
Læg den på en bageplade. Gentag med alle dejcirklerne.
Pensel og bag empanadas:
16.
Slå ægget ud i en lille skål, og pisk det sammen. Se videoen.
17.
Pensl oversiden af dejpakkerne med æg. Se videoen.
18.
Kom pladerne i ovnen, og bag dine empanadas i cirka 20 minutter, til de er gyldne på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 724 kJ / 173 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 24 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 5,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer