Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kødsovs:

3.

Pil, og hak løget. Se videoen.

4.

Skræl knoldselleri eller persillerødder. Skær eventuelt enderne af persillerødderne. Se videoen.

5.

Skræl gulerødder og skær enderne af dem. Se videoen.

6.

Riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor. Se videoen.

7.

Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det. Se videoen.

8.

Åben dåsen eller brikken med hakkede tomater.
Åbn dåsene eller brikken med hakkede tomater.
Åbn dåsen eller brikken med hakkede tomater.

9.

Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.

10.

Kom kødet i gryden, og vask hænder, når du har rørt råt kød. Rør rundt i gryden.

11.

Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.

12.

Kom basilikum eller timian i.

13.

Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.

14.

Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.

15.

Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.

Bechamelsovs:

16.

Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.

17.

Kom mel i gryden, og pisk med et piskeris, til al smørret er suget op af melet. Se videoen.

18.

Varm mælken op i en anden lille gryde, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

19.

Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

20.

Hæld lidt af den lune mælk i gryden med smørbollen, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.

21.

Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker i den.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker.

22.

Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Se videoen.

23.

Smag bechamelsovsen til med salt og peber.

Cannelloni:

24.

Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
Læg 1/3 af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.

25.

Læg en frisk, blød lasagneplade eller et cannelloni pastarør på et skærebræt.

26.

Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede cannelloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.

27.

Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.

Bage:

28.

Sæt en bagerist i midten af ovnen.

29.

Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.

30.

Mærk med en lille skarp kniv, om lasagnen er blød.

31.

Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.

32.

Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.

33.

Servér cannelloni med groft brød og grøn salat.

Servér canneloni med groft brød og grøn salat.

Næringsindhold per portion

Energi: 2834 kJ / 375 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 33 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Sovs, opbagt med mælk

Sovs, opbagt med mælk

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Fingervarmt

Fingervarmt

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min