- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Cannelloni med kødsovs
Cannelloni med kødsovs
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
O solo mio! Vil du med til middag og spise cannelloni med kødsovs? Cannelloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Hvis du har travlt: Brug en færdig bechamel-sovs, friske lasagneplader og snit grøntsagerne i en food-processer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cannelloni med kødsovs
Cannelloni:
200-250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør
375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør
125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør
Kødsovs med rodfrugter:
2 spsk. olivenolie
3 spsk. olivenolie
1 spsk. olivenolie
1 løg
1 ½ løg
½ løg
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
3-4 gulerødder
5-6 gulerødder
1-2 gulerødder
2 tsk. tørret basilikum eller timian
3 tsk. tørret basilikum eller timian
1 tsk. tørret basilikum eller timian
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
Evt. 1 dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
Evt. 1 ½ dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
Evt. lidt vand
1 spsk. vineddike eller tomatpuré
2 spsk. vineddike eller tomatpuré
½ spsk. vineddike eller tomatpuré
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
Bechamelsovs (mælkesovs):
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
4 spsk. hvedemel
6 spsk. hvedemel
2 spsk. mel
½ dl. vand
½ l. mælk
¾ l mælk
¼ l mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 ½ tsk. fint revet muskatnød
2 tsk. fint revet muskatnød
¾ tsk. fintrevet muskatnød
Drys:
20 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
30 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
10 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
Tilbehør:
1 brød
Grøn salat
Lasagneplader (fuldkorn)
Olivenolie
Løg
Hakket oksekød
Hvidløg
Gulerod
Basilikum
Hakkede tomater
Vand
Vineddike
Salt
Peber
Smør
Hvedemel
Minimælk
Muskatnød
Parmesanost
Flute, fuldkorn
Køkkenredskaber: til cannelloni med kødsovs
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 hvidløgspresser
Evt. 1 dåseåbner
1 mellem gryde
2 små gryder
1 grydelåg
1 lille skål
1 røreske
1 piskeris
1 ovnfast lasagnefad (ca. 25 x 18 cm.)
1 bagerist
1 bordskåner
Køkkenvægt
Målebæger
Måleskeer
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Urtekniv
Rivejern
Hvidløgspresser
Dåseåbner
Mellem gryde
Lille gryde
Grydelåg
Lille røreskål
Røreske
Piskeris
Ovnfast fad
Bagerist
Bordskåner
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Pil, og hak løget. Se videoen.
4.
Skræl knoldselleri eller persillerødder. Skær eventuelt enderne af persillerødderne. Se videoen.
5.
Skræl gulerødder og skær enderne af dem. Se videoen.
6.
Riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor. Se videoen.
7.
Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det. Se videoen.
8.
9.
10.
Kom kødet i gryden, og vask hænder, når du har rørt råt kød. Rør rundt i gryden.
11.
12.
13.
14.
15.
Bechamelsovs:
16.
Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
Cannelloni:
24.
25.
26.
27.
Bage:
28.
29.
30.
31.
32.
33.
Servér cannelloni med groft brød og grøn salat.
Servér canneloni med groft brød og grøn salat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2834 kJ / 375 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer