
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Cannelloni med kødsovs
Cannelloni med kødsovs
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

O solo mio! Vil du med til middag og spise cannelloni med kødsovs? Cannelloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Hvis du har travlt: Brug en færdig bechamel-sovs, friske lasagneplader og snit grøntsagerne i en food-processer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cannelloni med kødsovs
Cannelloni:
200-250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør
375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør
125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør
Kødsovs med rodfrugter:
2 spsk. olivenolie
3 spsk. olivenolie
1 spsk. olivenolie
1 løg
1 ½ løg
½ løg
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
3-4 gulerødder
5-6 gulerødder
1-2 gulerødder
2 tsk. tørret basilikum eller timian
3 tsk. tørret basilikum eller timian
1 tsk. tørret basilikum eller timian
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
Evt. 1 dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
Evt. 1 ½ dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
Evt. lidt vand
1 spsk. vineddike eller tomatpuré
2 spsk. vineddike eller tomatpuré
½ spsk. vineddike eller tomatpuré
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
Bechamelsovs (mælkesovs):
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
4 spsk. hvedemel
6 spsk. hvedemel
2 spsk. mel
½ dl. vand
½ l. mælk
¾ l mælk
¼ l mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 ½ tsk. fint revet muskatnød
2 tsk. fint revet muskatnød
¾ tsk. fintrevet muskatnød
Drys:
20 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
30 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
10 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
Tilbehør:
1 brød
Grøn salat

Lasagneplader (fuldkorn)

Olivenolie

Løg

Hakket oksekød

Hvidløg

Gulerod

Basilikum

Hakkede tomater

Vand

Vineddike

Salt

Peber

Smør

Hvedemel

Minimælk

Muskatnød

Parmesanost

Flute, fuldkorn
Køkkenredskaber: til cannelloni med kødsovs
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 hvidløgspresser
Evt. 1 dåseåbner
1 mellem gryde
2 små gryder
1 grydelåg
1 lille skål
1 røreske
1 piskeris
1 ovnfast lasagnefad (ca. 25 x 18 cm.)
1 bagerist
1 bordskåner

Køkkenvægt

Målebæger

Måleskeer

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Urtekniv

Rivejern

Hvidløgspresser

Dåseåbner

Mellem gryde

Lille gryde

Grydelåg

Lille røreskål

Røreske

Piskeris

Ovnfast fad

Bagerist

Bordskåner
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Pil, og hak løget. Se videoen.
4.
Skræl knoldselleri eller persillerødder. Skær eventuelt enderne af persillerødderne. Se videoen.
5.
Skræl gulerødder og skær enderne af dem. Se videoen.
6.
Riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor. Se videoen.
7.
Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det. Se videoen.
8.
Åben dåsen eller brikken med hakkede tomater.
Åbn dåsene eller brikken med hakkede tomater.
Åbn dåsen eller brikken med hakkede tomater.
9.
Kom olivenolien i en gryde, og varm den op.
10.
Kom kødet i gryden, og vask hænder, når du har rørt råt kød. Rør rundt i gryden.
11.
Kom løg og hvidløg i gryden, og steg 2-3 minutter sammen med kødet.
12.
Kom basilikum eller timian i.
13.
Kom gulerødder, knoldselleri eller persillerødder og de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
14.
Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav varme i cirka 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, kan du tilsætte lidt vand.
15.
Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Tænd for ovnen på 200 grader.
Bechamelsovs:
16.
Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
17.
Kom mel i gryden, og pisk med et piskeris, til al smørret er suget op af melet. Se videoen.
18.
Varm mælken op i en anden lille gryde, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
19.
Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
20.
Hæld lidt af den lune mælk i gryden med smørbollen, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.
21.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker i den.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du pisker.
22.
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Se videoen.
23.
Smag bechamelsovsen til med salt og peber.
Cannelloni:
24.
Læg ⅓ af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
Læg 1/3 af kødsovsen i bunden af et ovnfast fad.
25.
Læg en frisk, blød lasagneplade eller et cannelloni pastarør på et skærebræt.
26.
Kom en stribe kødsovs på lasagnepladen, og tril den til en rulle. Tril i alt 8 ruller med resten af kødsovsen, og læg dem i fadet ovenpå kødsovsen. Hvis du bruger de tørrede cannelloni pastarør, så fyld kødsovsen i pastarørene, og læg dem i fadet.
27.
Hæld bechamelsovsen over alle pastarullerne i fadet.
Bage:
28.
Sæt en bagerist i midten af ovnen.
29.
Sæt fadet på bageristen. Bag pastarullerne i 20 minutter.
30.
Mærk med en lille skarp kniv, om lasagnen er blød.
31.
Tag fadet ud af ovnen, og sæt det på en bordskåner. Riv osten, og drys den revne ost over pastarullerne.
32.
Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver mørk, for så smager den bittert.
33.
Servér cannelloni med groft brød og grøn salat.
Servér canneloni med groft brød og grøn salat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2834 kJ / 375 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer