Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Ris: Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Se videoen.

4.

Hæld risene i gryden, og kog dem i cirka 12-15 minutter. Bemærk at fuldkornsris skal have længere kogetid. Se den præcise tid på rispakken.

5.

Rør risene løse med en gaffel. Læg låg på gryden, og lad risene trække i cirka 10 minutter.

6.

Kødboller: Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt.
Se videoen.

7.

Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet.
Se videoen.

8.

Tilsæt hvedemel og peber. Rør det sammen.

9.

Tilsæt mælken til farsen lidt ad gangen. Rør rundt, til farsen er tilpas. Den må ikke være for flydende.

10.

Kog kødbollerne: Kom 3 liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
Kog kødbollerne: Kom 4 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
Kog kødbollerne: Kom 1 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.

11.

Form 12 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 18 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 6 kødboller i hånden med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

12.

Når vandet koger, lægger du forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand, en ad gangen. Brug en ske og pas på du ikke brænder dig!
Læg forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand med en ske, en ad gangen.
Læg forsigtigt farsbollerne ned i det kogende vand med en ske, en ad gangen.

13.

Skru ned på svag varme. Vandet må ikke længere bulderkoge, når bollerne er kommet i.

14.

Lad kødbollerne koge i cirka 15 minutter. Kødbollerne er færdige, når de stiger op til overfladen.

15.

Sluk for kogepladen, og lad bollerne blive i kogevandet. Det holder dem varme.

16.

Karrysovs: Pil og hak løgene.
Se videoen.

17.

Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern.

18.

Hæld olie i en gryde, og varm olien op.

19.

Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune.

20.

Tilsæt karry, og rør det sammen med løgene.

21.

Tilsæt æbletern, og rør rundt.

22.

Kom kogevandet fra kødbollerne eller grøntsagsbouillon i gryden, og bring sovsen i kog.

23.

Smag sovsen til med karry, salt og peber.

24.

Kom majsstivelse i en lille skål, og bland det med koldt vand. Rør det sammen. Der må ikke være klumper.

25.

Pisk i sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.
Pisk sovsen med et piskeris, mens du hælder jævningen i. Pisk kraftigt rundt i sovsen.

26.

Kog sovsen ved svag varme i cirka 3 minutter. Tilsæt ærterne, og sluk for varmen.

27.

Tag kødbollerne op af det varme kogevand med en hulske, og kom dem i den varme karrysovs. Server boller i karry med ris til. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2310 kJ / 550 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 29 %

Heraf mættet fedt 5,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 100 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min