- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Mexicansk>
- Chili con carne
Chili con carne
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 0 min.
Sværhedsgrad: Nem
Spicy ret, som stammer fra Sydamerika. Der gad vi nok godt være lige nu, hvis vejret er dårligt i DK? Uanset hvad, så findes der ikke en bedre ret med bønner. Chili con carne giver cirka 20 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mere CO2 end chili sin carne. Så prøv den også!
Tip: Du kan droppe risene og spise groft brød til i stedet for. Du kan også drysse chili-flager eller jalapenos på toppen, hvis du vil have ekstra ild i halsen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chili con carne
Chili con carne:
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 chili
1 ½ chili
½ chili
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
Ca. 460 g. kidneybønner (2 brikker/dåser)
Ca. 690 g. kidney-bønner (3 brikker/dåser)
Ca. 230 g. kidney-bønner (1 brik/dåse)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 spsk. olie
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 tsk. kanel
1 ½ tsk. kanel
½ tsk. kanel
15 g. mørk chokolade
20 g. mørk chokolade
10 g. mørk chokolade
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
Tilbehør:
4 dl. ris
6 dl. ris
2 dl. ris
½ tsk. salt
1 tsk. salt
2 dl. cremefraiche
3 dl. cremefraiche
1 dl. cremefraiche
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
Løg
Hvidløg
Chili
Peberfrugt
Kidneybønner (brik)
Hakkede tomater
Olie - smagsneutral
Hakket oksekød
Stødt spidskommen
Kanel (stødt)
Mørk chokolade
Salt
Peber
Jasminris
Creme fraiche
Persille
Køkkenredskaber til chili con carne
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 dørslag
1 stor gryde
1 grydeske
1 stor skål
1 viskestykke
1 lille gryde med låg
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Dørslag
Stor gryde
Grydeske
Stor røreskål
Viskestykke
Lille gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chili con carne:
3.
Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Kom kød, spidskommen og kanel i gryden. Vask hænder når du har rørt råt kød. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
10.
11.
Ris:
12.
Kog risene efter anvisning på pakken. Se videoen.
Tilbehør:
13.
14.
Servering:
15.
Servér retten med kogte ris og en klat cremefraiche og lidt persille på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3715 kJ / 888 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer