Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Chili con carne:

3.

Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

4.

Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Se videoen.
Skyl chilierne. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Se videoen.

5.

Skyl peberfrugterne. Skær dem i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Se videoen.

6.

Åben brikkerne med kidneybønner og hæld dem i et dørslag, som står i håndvasken. Skyl dem med vand og lad dem dryppe af.

7.

Åben brikkerne med hakkede tomater.

8.

Varm olien op i en stor gryde og varm den op til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige.

9.

Kom kød, spidskommen og kanel i gryden. Vask hænder når du har rørt råt kød. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.

10.

Kom peberfrugter, kidneybønner, hakkede tomater, chokolade, salt og peber i gryden. Rør rundt. Læg låg på og bring det hele i kog. Skru ned igen og lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt vand.

11.

Smag retten til med salt, peber og chili.

Ris:

12.

Kog risene efter anvisning på pakken. Se videoen.

Tilbehør:

13.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.

14.

Hak persillen fint. Se videoen.

Servering:

15.

Servér retten med kogte ris og en klat cremefraiche og lidt persille på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 3715 kJ / 888 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Ris, koge

Ris, koge

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min