
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger>
- Burger med oksekød
Burger med oksekød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Klassiker. Mums. Mere er der ikke at sige om den (burger-)sag. Burger med oksekød giver cirka 22,5 kg CO2/kg måltid. Det er 13 gange mere CO2 end burger med bønnebøf. Så prøv den også!Tip: Hvis du vil være super køkken-nørdet kan du selvfølgelig bage burger-bollerne selv. Find opskriften her på gocook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med oksekød
Ingredienser
2 tomater
3 tomater
1 tomat
⅓ agurk
1 agurk
½ agurk
1 hjertesalat
1 ½ hjertesalat
½ hjertesalat
8 skiver bacon
12 skiver bacon
4 skiver bacon
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
4 spsk. ketchup
6 spsk. ketchup
2 spsk. ketchup

Tomat

Agurk

Hjertesalat

Bacon

Smør

Hakket oksekød

Salt

Peber

Burgerboller (fuldkorn)

Tomatketchup
Køkkenredskaber til burger med oksekød
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
Køkkenrulle
1 brødrister
1 brødkniv

Spiseske

Køkkenvægt

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Køkkenrulle

Brødrister

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.
4.
Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.
5.
Del oksekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
Del oksekødet i 6 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
Del oksekødet i 2 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
6.
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Se videoen.
7.
Varm en stegepande op til middel varme.
8.
Læg bacon-stykkerne på og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg bacon-stykkerne på køkkenrullen.
9.
Kom smør på samme stegepande. Skru op til høj varme.
10.
Kom bøfferne på panden. Lad dem stege i cirka 5 minutter. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege cirka 5 minutter på den anden side.
11.
Tag stegepanden væk fra varmen, og lad bøfferne hvile på panden.
12.
Varm burgerbollerne på en brødrister.
13.
Skær burgerbollerne igennem, og fyld dem med bøffer, salat, tomat, agurk og lidt ketchup.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2069 kJ / 501 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 5,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer