1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Burger>
  6. Burger med oksekød

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.

4.

Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.

5.

Del oksekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
Del oksekødet i 6 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
Del oksekødet i 2 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.

6.

Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Se videoen.

7.

Varm en stegepande op til middel varme.

8.

Læg bacon-stykkerne på og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg bacon-stykkerne på køkkenrullen.

9.

Kom smør på samme stegepande. Skru op til høj varme.

10.

Kom bøfferne på panden. Lad dem stege i cirka 5 minutter. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege cirka 5 minutter på den anden side.

11.

Tag stegepanden væk fra varmen, og lad bøfferne hvile på panden.

12.

Varm burgerbollerne på en brødrister.

13.

Skær burgerbollerne igennem, og fyld dem med bøffer, salat, tomat, agurk og lidt ketchup.

Næringsindhold per portion

Energi: 2069 kJ / 501 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 5,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, forme

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 80 min