1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Burger med kimchi og teriyakisovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koreansk BBQ:

3.

Kom sojasovs, brun farin og risvinseddike på en stegepande, og varm det op. Lad det koge i 2 minutter, mens du rører rundt, så det ikke brænder på.

4.

Kom majsstivelse op i stegepanden, og rør rundt, til det er opløst. Tilsæt honning, og rør, til det er opløst.

Kimchi-slaw:

5.

Pil det yderste blad af spidskålen, og skyl spidskålen. Skær kålen i tynde strimler, og kom dem op i en skål med kimchi og cremefraiche. Rør rundt, til spidskål og kimchi er dækket af dressingen. Se videoen.

6.

Hvis du vil komme persille i din kimchi-slaw, skal det skylles og hakkes i mindre stykker.

Burger:

7.

Skræl ingefær og hvidløg, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom det op i en mellemstor skål. Se videoen.

8.

Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 4 hakkebøffer. Se videoen.

Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 6 hakkebøffer. Se videoen.

Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 2 hakkebøffer. Se videoen.

9.

Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op til middel varme.

10.

Kom bøfferne på panden. Lad dem stege i cirka 5 minutter. Vend bøfferne, og skru ned på middelvarme, og lad dem stege cirka 5 minutter på den anden side. Se videoen.

11.

Tag stegepanden af varmen. Fordel din BBQ-sovs på bøfferne, og drys med sesamfrø.

12.

Varm burgerbollerne på en brødrister.

13.

Skær burgerbollerne igennem, og smør underbollen og overbollen med chili-mayonnaise. Saml burgeren med 2 spiseske kimchi-slaw, bøffen og overbollen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2258 kJ / 540 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 6,4 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Rivejern

Rivejern

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, stege

Hakkebøf, stege

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min