
- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Burger med kimchi og teriyakisovs
Burger med kimchi og teriyakisovs
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Du har sikkert prøvet bunkevis af burgers, men har du prøvet kimchi? Hvad med at kombinere de to i en koreansk-inspireret burger med fermenteret kål og koreansk BBQ også kaldet teriyakisovs?
Tip: Hvis du ikke har chili-mayonnaise, kan du blande mayonnaise med lidt stærk chilisovs.
Husk GoCooks opskrift på hjemmelavede burgerboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med kimchi og teriyakisovs
Koreansk BBQ:
3 spsk. sojasovs eller teriyakisovs
4 ½ spsk. sojasovs eller teriyakisovs
1 ½ spsk. sojasovs eller teriyakisovs
2 spsk. brun farin
3 spsk. brun farin
1 spsk. brun farin
1 spsk. risvinseddike eller eddike
1 ½ spsk. risvinseddike eller eddike
½ spsk. risvinseddike eller eddike
1 tsk. majsstivelse
1 ½ tsk. majsstivelse
½ tsk. majsstivelse
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
Kimchi-slaw:
⅛ spidskål
¼ spidskål
3 blade spidskål
1 dl. kimchi
1 ½ dl. kimchi
½ dl. kimchi
2 spsk. cremefraiche
3 spsk. cremefraiche
1 spsk. cremefraiche
Eventuelt persille
Eventuelt persille
Eventuelt persille
Burger:
1 tsk. ingefær
1 ½ tsk. ingefær
½ tsk. ingefær
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 spsk. sojasovs
1 ½ spsk. sojasovs
½ spsk. sojasovs
1 spsk. sesamolie
1 ½ spsk. sesamolie
½ spsk. sesamolie
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
2 spsk. sesamfrø
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. sesamfrø
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
4 spsk. chili-mayonnaise
6 spsk. chili-mayonnaise
2 spsk. chili-mayonnaise

Soja

Brun farin

Risvinseddike

Majsstivelse

Honning

Spidskål

Creme fraiche

Persille

Ingefær (frisk)

Hvidløg

Hakket oksekød

Sesamolie

Peber

Olie

Smør

Sesamfrø

Burgerboller (fuldkorn)

Mayonnaise
Køkkenredskaber: til burger med kimchi og teriyakisovs
3 spiseskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
3 teskeer
1 stegepande
1 paletkniv
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor skål
1 stor skål
1 røreske
1 rivejern
1 brødrister
1 brødkniv

Spiseske

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Stegepande

Paletkniv

Skærebræt

Stor skarp kniv

Mellem skål

Stor skål

Røreske

Rivejern

Brødrister

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koreansk BBQ:
3.
Kom sojasovs, brun farin og risvinseddike på en stegepande, og varm det op. Lad det koge i 2 minutter, mens du rører rundt, så det ikke brænder på.
4.
Kom majsstivelse op i stegepanden, og rør rundt, til det er opløst. Tilsæt honning, og rør, til det er opløst.
Kimchi-slaw:
5.
Pil det yderste blad af spidskålen, og skyl spidskålen. Skær kålen i tynde strimler, og kom dem op i en skål med kimchi og cremefraiche. Rør rundt, til spidskål og kimchi er dækket af dressingen. Se videoen.
6.
Hvis du vil komme persille i din kimchi-slaw, skal det skylles og hakkes i mindre stykker.
Burger:
7.
Skræl ingefær og hvidløg, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom det op i en mellemstor skål. Se videoen.
8.
Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 4 hakkebøffer. Se videoen.
Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 6 hakkebøffer. Se videoen.
Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 2 hakkebøffer. Se videoen.
9.
Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op til middel varme.
10.
Kom bøfferne på panden. Lad dem stege i cirka 5 minutter. Vend bøfferne, og skru ned på middelvarme, og lad dem stege cirka 5 minutter på den anden side. Se videoen.
11.
Tag stegepanden af varmen. Fordel din BBQ-sovs på bøfferne, og drys med sesamfrø.
12.
Varm burgerbollerne på en brødrister.
13.
Skær burgerbollerne igennem, og smør underbollen og overbollen med chili-mayonnaise. Saml burgeren med 2 spiseske kimchi-slaw, bøffen og overbollen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2258 kJ / 540 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 6,4 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer