- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Burger med bønnebøf
Burger med bønnebøf
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Jo, den er sgi god nok. Vi skal spise mindre oksekød, hvis vi gerne vil passe bedre på vores klima. MEN du behøver ikke undvære burgeren af den grund (for det er simpelthen for lækkert til at skulle undvære). Prøv den her burger med veggie-bøf. Du bliver MEGA overrasket over, hvor lækkert det smager! Burger med bønnebøf giver cirka 1,7 kg CO2/kg måltid. Det er 13 gange mindre CO2 end burger med oksekød. Så flot klimavalg!
Opskriften giver 8 veggie-bøffer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med bønnebøf
Fyld:
2 tomater
3 tomater
1 tomat
⅓ agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1 hjertesalat
1 ½ hjertesalat
½ hjertesalat
Bønnebøf:
320 g limabønner fra brik/dåse
480 g. limabønner fra brik/dåse
160 g limabønner fra brik/dåse
100 g edamamebønner (frosne)
150 g edamamebønner (frosne)
50 g edamamebønner (frosne)
½ løg
¾ løg
¼ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
20 g feta
30 g feta
10 g feta
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
2 æg
½ citron
¾ citron
¼ citron
4 spsk. hvedemel
6 spsk. hvedemel
2 spsk. hvedemel
2 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
Tilbehør
4 spsk. ketchup
6 spsk. ketchup
2 spsk. ketchup
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
Tomat
Agurk
Hjertesalat
Limabønner (butter beans)
Edamamebønner - sojabønner
Løg
Hvidløg
Fetaost
Salt
Peber
Æg
Citron
Hvedemel
Olie - smagsneutral
Tomatketchup
Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til burger med bønnebøf
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 dørslag
1 stor skål
1 citruspresser
1 stavblender
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 brødrister
1 brødkniv
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Dørslag
Stor røreskål
Citruspresser
Stavblender
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Brødrister
Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Skyl tomater og agurk, og skær dem i tynde skiver.
4.
Pluk bladene af hjertesalaten, og skyl dem.
Bønnebøf:
5.
Hæld limabønnerne i et dørslag, og skyl dem med koldt vand.
6.
Kom edamamebønnerne i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem trække 2 minutter. Hæld dem i et dørslag, og lad dem dryppe af.
7.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Se videoen.
8.
Pres saften fra citronen med en citronpresser. Se videoen.
Pres saften fra citronen med en citronpresser. Se videoen.
Pres saften fra citronen med en citronpresser. Se videoen.
9.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop. Kom det op i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
10.
Kom lima-bønner, edamame-bønner, løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og citronsaft i en skål med høje kanter eller en kande som i kan stavblende i.
11.
Blend farsen med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Rør hvedemelet i farsen.
12.
Varm en stor stegepande op til middel varme, og kom olie på.
13.
14.
Steg bønnebøfferne i cirka 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne som frikadeller. Når du vender dem første gang, kan du trykke dem lidt flade med paletkniven, så de får samme bredde som burgerbollerne. Læg dem på en tallerken, når de er færdige. Fortsæt, til du har brugt hele farsen.
Saml burgerne:
15.
Varm burgerbollerne på en brødrister.
16.
Skær burgerbollerne igennem, og fyld dem med bøffer, salatblanding og lidt ketchup.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2243 kJ / 536 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer