![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger med bankekød
Burger med bankekød
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/1eof1buu/burger_med_bankekoed_bred_2_1.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Denne burger er lidt anderledes, da den ikke er lavet af hakket kød, men i stedet laves med en rigtig bøf i.
Tip: Gør det rigtig godt, og bag burgerbollerne selv. Find opskriften her i GoCook!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med bankekød
Chilimayo:
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
1 dl mayonnaise
1 ½ dl mayonnaise
½ dl mayonnaise
Fyld:
2 tomater
3 tomater
1 tomat
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
4 store salatblade
1 løg
1 ½ løg
½ løg
4 spsk. ketchup
6 spsk. ketchup
2 spsk. ketchup
4 syltede agurker, 60 g.
6 syltede agurker, 90 g.
2 syltede agurker, 30 g.
Bankekød:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
500 g. okseinderlår eller oksebov
750 g. okseinderlår eller oksebov
250 g. okseinderlår eller oksebov
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
½ tsk. salt
1 knivspids peber
2 spsk. rapsolie
1 spsk. rapsolie
15 g. smør
25 g. smør
8 g. smør
1 spsk. tomatpure
1 ½ spsk. tomatpure
½ spsk. tomatpure
½ l vand
¾ l vand
¼ l vand
1 terning oksebouillon
1 ½ terning oksebouillon
½ terning oksebouillon
2 laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblad
Tilbehør:
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
![](/media/4byp0v3n/chili.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Chili
![](/media/uvlooxlb/majonaise-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mayonnaise
![](/media/kjtixvwa/tomater-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomat
![](/media/zjjdpqdc/agurk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Agurk
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/f2gi3dof/tomatketchup_1-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomatketchup
![](/media/wt0nax02/fdb-drue_agurk_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Syltet agurk
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/k1lp25xp/okse2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Oksekød
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/o1vo5r54/rapsolie-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rapsolie
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/u44ff4gu/tomatpure-24-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomatpuré
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/1wbhinr0/oksebouillion-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Oksebouillon
![](/media/cmanun1h/lauerbærblad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Laurbærblad
![](/media/asvc5iea/burgerbolle_fuldkorn-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til burger med bankekød
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
2 skærebrædder
2 skærebrædder
1 blender/foodprocessor
1 blender
1 blender
1 lille skål
2 spiseskeer
2 store skarpe knive
1 stor frysepose
1 kødhammer
1 dyb tallerken
1 stor gryde
1 grydeske
1 grydelåg
1 brødkniv
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/drodfo1l/søjleblender-leksikon-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Søjleblender
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/z4khmclg/fdb-redskaber60.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Frysepose
![](/media/kkdb252b/fdb-redskaber68.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dyb tallerken
![](/media/pqydx2pp/fdb-redskaber06.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/xiueieh2/grydelåg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydelåg
![](/media/k5xpo54x/brødkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chilimayo:
3.
Flæk chilien på langs, og skrab kernerne ud med en urtekniv. Se videoen.
4.
Put chilien i en blender. Blend til der ikke er flere klumper.
Put chilien i en blender. Blend indtil der ikke er flere klumper.
5.
Hæld cremen op i en skål.
6.
Put mayonnaise i skålen, og rør det sammen med en ske.
Kom mayonnaise i, og rør det sammen med en ske.
Fyld:
7.
Skyl tomaterne, agurk og salatblade.
Fyld: Skyl tomat, agurk og salatblade.
8.
Skær tomater og agurk i tynde skiver.
Skær tomat og agurk i tynde skiver.
9.
Pil løget, og skær det i ringe.
Pil løgene, og skær dem i ringe.
Bankekød:
10.
Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.
11.
Skær oksekødet i tynde skiver, og læg kødet i en stor frysepose. Bank hver skive kød med en kødhammer.
12.
Hæld hvedemel i en dyb tallerken, og tilsæt salt og peber. Rør rundt.
13.
Vend kødskiverne i melet. De skal være dækket af mel på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
14.
Varm smør og olie op i en gryde ved høj varme.
15.
Læg kødet i gryden, og steg det brunt på begge sider.
Kom kødet i gryden, og steg det brunt på begge sider.
16.
Tilsæt løg, hvidløg og tomatpuré, og steg i 1 minut.
17.
Hæld vand, bouillonterning og laurbærblade i gryden.
Kom vand, bouillonterning og laurbærblade i gryden.
Hæld vand, bouillonterning og laurbærblad i gryden.
18.
Læg låg på gryden, og lad kødet simre på lav varme i 1 time, indtil kødet er mørt.
19.
Sluk for blusset, og tag gryden af varmen.
20.
Skær burgerbollerne i halve, og byg din helt egen musculo-burger med chilimayo, tomater, agurker, løg, bankekød, agurkesalat og ketchup.
Skær burgerbollerne i halve, og byg din helt egen musculo-burger med chilimayo, tomat, agurk, løg, bankekød, agurkesalat og ketchup.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2698 kJ / 643 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 48 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer