1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Burger>
  6. Burger med bankekød

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Chilimayo: Flæk chilien på langs, og skrab kernerne ud med en urtekniv. Se videoen.

4.

Put chilien i en blender. Blend til der ikke er flere klumper.
Put chilien i en blender. Blend indtil der ikke er flere klumper.

5.

Hæld cremen op i en skål.

6.

Put mayonnaise i skålen, og rør det sammen med en ske.
Kom mayonnaise i, og rør det sammen med en ske.

7.

Fyld: Skyl tomaterne, agurk og salatblade.
Fyld: Skyl tomat, agurk og salatblade.

8.

Skær tomater og agurk i tynde skiver.
Skær tomat og agurk i tynde skiver.

9.

Pil løget, og skær det i ringe.
Pil løgene, og skær dem i ringe.

10.

Bankekød: Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.

11.

Skær oksekødet i tynde skiver, og læg kødet i en stor frysepose. Bank hver skive kød med en kødhammer.

12.

Hæld hvedemel i en dyb tallerken, og tilsæt salt og peber. Rør rundt.

13.

Vend kødskiverne i melet. De skal være dækket af mel på begge sider.

14.

Varm smør og olie op i en gryde ved høj varme.

15.

Læg kødet i gryden, og steg det brunt på begge sider.
Kom kødet i gryden, og steg det brunt på begge sider.

16.

Tilsæt løg, hvidløg og tomatpuré, og steg i 1 minut.

17.

Hæld vand, bouillonterning og laurbærblade i gryden.
Kom vand, bouillonterning og laurbærblade i gryden.
Hæld vand, bouillonterning og laurbærblad i gryden.

18.

Læg låg på gryden, og lad kødet simre på lav varme i 1 time, indtil kødet er mørt.

19.

Sluk for blusset, og tag gryden af varmen.

20.

Skær burgerbollerne i halve, og byg din helt egen musculo-burger med chilimayo, tomater, agurker, løg, bankekød, agurkesalat og ketchup.
Skær burgerbollerne i halve, og byg din helt egen musculo-burger med chilimayo, tomat, agurk, løg, bankekød, agurkesalat og ketchup.

Næringsindhold per portion

Energi: 2698 kJ / 643 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 29 %

Fedt: 48 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chili, ordne og vurdér styrke

Chili, ordne og vurdér styrke

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 22 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min