Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Veggie-bøffer:

3.

Klip brikken med limabønner op over vasken. Hæld limabønnerne i et dørslag, og skyl dem med koldt vand.

4.

Kom de frosne edamamebønner i en skål. Hæld kogende vand over, og lad dem stå i 2 minutter. Hæld dem i dørslaget, og lad dem dryppe af.

5.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Se videoen.

6.

Skær citronen over, og pres saften ud af en halv citron. Se videoen.

7.

Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Du skal kun bruge halvdelen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

8.

Kom limabønner, edamamebønner, 2 spiseskefulde hakket løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og 1 ½ spiseske citronsaft i en skål med høje kanter eller i en høj kande.

Kom limabønner, edamamebønner, 2 spiseskefulde hakket løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og 2 ½ spiseske citronsaft i en skål med høje kanter eller i en høj kande.

Kom limabønner, edamamebønner, 2 spiseskefulde hakket løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og ¾ spiseske citronsaft i en skål med høje kanter eller i en høj kande.

9.

Blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Rør hvedemelet i.

10.

Varm olien op på en stor stegepande til middel varme. Brug en spiseske til at lægge flade klatter af veggie-farsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så kan du bedre vende dem. Steg 18 små bønnebøffer i alt.
Varm olien op på en stor stegepande til middel varme. Brug en spiseske til at lægge flade klatter af veggie-farsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så kan du bedre vende dem. Steg 27 små bønnebøffer i alt.
Varm olien op på en stor stegepande til middel varme. Brug en spiseske til at lægge flade klatter af veggie-farsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så kan du bedre vende dem. Steg 9 små bønnebøffer i alt.

11.

Steg veggie-bøfferne i cirka 4-5 min, til de er gyldne og har fået skorpe på undersiden, ligesom frikadeller. Vend dem. Brug eventuelt 2 paletknive til at vende med. Steg dem i cirka 4 minutter på den anden side, til de er gennemstegte og har fået en fin stegeskorpe på begge sider.

Burgerdressing:

12.

Kom alle ingredienserne til dressingen i en lille skål og rør dem godt sammen.

Fyld:

13.

Skyl tomater og agurk. Skær dem i tynde skiver.

14.

Hvis du bruger færdigkøbte burgerboller, så varm dem i ovnen eller på en brødrister. Se på pakken, hvordan du gør.

15.

Servering: Skær slider-burgerbollerne over på midten. Smør dressing på begge sider, og saml dine veggie-sliders med en veggie-bøf, agurk og tomat.

Næringsindhold per portion

Energi: 2322 kJ / 555 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min