Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Veggie-bøffer: Klip brikken med lima-bønner op over vasken. Hæld lima-bønnerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand.

4.

Kom de frosne edamamebønner i en skål. Hæld kogende vand over og lad dem stå 2 minutter. Hæld dem i dørslaget, og lad dem dryppe af.

5.

Pil og hak løg og hvidløg groft.

6.

Skær citronen over og pres saften ud af en halv citron. Se videoen.

7.

Slå ægget ud i en kop. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Du skal kun bruge halvdelen. Se videoen.

8.

Kom lima-bønner, edamame-bønner, 2 spiseskefulde hakket løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og 1 ½ spiseske citronsaft i en skål med høje kanter eller i en høj kande.
Kom lima-bønner, edamame-bønner, 2 spiseskefulde hakket løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og 2 ½ spiseske citronsaft i en skål med høje kanter eller i en høj kande.
Kom lima-bønner, edamame-bønner, 2 spiseskefulde hakket løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og ¾ spiseske citronsaft i en skål med høje kanter eller i en høj kande.

9.

Blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Rør hvedemelet i.

10.

Varm olien op på en stor stegepande til middel varme. Brug en spiseske til at lægge flade klatter af veggie-farsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så kan du bedre vende dem. Steg 18 små bønnebøffer i alt.
Varm olien op på en stor stegepande til middel varme. Brug en spiseske til at lægge flade klatter af veggie-farsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så kan du bedre vende dem. Steg 27 små bønnebøffer i alt.
Varm olien op på en stor stegepande til middel varme. Brug en spiseske til at lægge flade klatter af veggie-farsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så kan du bedre vende dem. Steg 9 små bønnebøffer i alt.

11.

Steg veggie-bøfferne i cirka 4-5 min, til de er gyldne og har fået skorpe på undersiden, ligesom frikadeller. Vend dem. Brug eventuelt 2 paletknive til at vende med. Steg dem i cirka 4 minutter på den anden side, til de er gennemstegte og har fået en fin stegeskorpe på begge sider.

12.

Burgerdressing: Kom alle ingredienserne til dressingen i en lille skål og rør dem godt sammen.

13.

Fyld: Skyl tomater og agurk. Skær dem i tynde skiver.

14.

Hvis du bruger færdigkøbte burgerboller, så varm dem i ovnen eller på en brødrister. Se på pakken, hvordan du gør.

15.

Servering: Skær slider-burger-bollerne over på midten. Smør dressing på begge sider, og saml dine veggie sliders med en veggie-bøf, agurk og tomat.

Næringsindhold per portion

Energi: 2322 kJ / 555 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 22 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min