
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger>
- Veggie-sliders
Veggie-sliders
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Super lækre burgere med en helt anden bøf, end du måske er vant til! Nemlig veggie bøffer. Og hey, lad dig ikke skræmme. De smager vildt godt! Så giv dem en chance - måske er det en ny livret? Sliders med veggie-bøffer er 13 gange bedre for klimaet end sliders med hakkebøf.
Opskriften giver 18 veggie sliders.
Tip: Hvis det skal gå hurtigt, så kan du købe færdiglavede burgerboller og burgerdressing. Du kan også bage dine egne sliders-burger-boller. Find opskriften her på gocook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til veggie-sliders
Veggie-bøffer
230 g. limabønner (1 brik/dåse)
75 g. edamame-bønner
½ løg
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1/2 fed hvidløg
½ citron
1 æg
2 spsk. feta (20 g.)
½ tsk. salt
1 knivspids peber
3 spsk. hvedemel
1 ½ spsk. olie til stegning
Burgerdressing:
1 dl. cremefraiche 6%
1 ½ dl. cremefraiche 6%
½ dl. cremefraiche 6%
2 spsk. ketchup
3 spsk. ketchup
1 spsk. ketchup
½ tsk. paprika
¾ tsk. paprika
¼ tsk. paprika
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
¾ agurk
1 agurk
½ agurk
2 tomater
3 tomater
1 tomat
18 sliders-burger-boller
27 sliders-burger-boller
9 sliders-burger-boller

Limabønner (butter beans)

Edamamebønner

Løg

Hvidløg

Citron

Æg

Fetaost

Salt

Peber

Hvedemel

Olie

Creme fraiche

Tomatketchup

Paprika

Agurk

Tomat

Sliders (små burgerboller)
Køkkenredskaber til veggie-sliders
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 kop
1 høj skål eller kande
1 stavblender
1 røreske
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Decilitermål

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv

Citruspresser

Kop

Kande

Stavblender

Røreske

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Veggie-bøffer: Klip brikken med lima-bønner op over vasken. Hæld lima-bønnerne i et dørslag og skyl dem med koldt vand.
4.
Kom de frosne edamamebønner i en skål. Hæld kogende vand over og lad dem stå 2 minutter. Hæld dem i dørslaget, og lad dem dryppe af.
5.
Pil og hak løg og hvidløg groft.
6.
Skær citronen over og pres saften ud af en halv citron. Se videoen.
7.
Slå ægget ud i en kop. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Du skal kun bruge halvdelen. Se videoen.
8.
Kom lima-bønner, edamame-bønner, 2 spiseskefulde hakket løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og 1 ½ spiseske citronsaft i en skål med høje kanter eller i en høj kande.
Kom lima-bønner, edamame-bønner, 2 spiseskefulde hakket løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og 2 ½ spiseske citronsaft i en skål med høje kanter eller i en høj kande.
Kom lima-bønner, edamame-bønner, 2 spiseskefulde hakket løg, hvidløg, feta, salt, peber, æg og ¾ spiseske citronsaft i en skål med høje kanter eller i en høj kande.
9.
Blend med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Rør hvedemelet i.
10.
Varm olien op på en stor stegepande til middel varme. Brug en spiseske til at lægge flade klatter af veggie-farsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så kan du bedre vende dem. Steg 18 små bønnebøffer i alt.
Varm olien op på en stor stegepande til middel varme. Brug en spiseske til at lægge flade klatter af veggie-farsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så kan du bedre vende dem. Steg 27 små bønnebøffer i alt.
Varm olien op på en stor stegepande til middel varme. Brug en spiseske til at lægge flade klatter af veggie-farsen på stegepanden. Der skal være god plads imellem dem, så kan du bedre vende dem. Steg 9 små bønnebøffer i alt.
11.
Steg veggie-bøfferne i cirka 4-5 min, til de er gyldne og har fået skorpe på undersiden, ligesom frikadeller. Vend dem. Brug eventuelt 2 paletknive til at vende med. Steg dem i cirka 4 minutter på den anden side, til de er gennemstegte og har fået en fin stegeskorpe på begge sider.
12.
Burgerdressing: Kom alle ingredienserne til dressingen i en lille skål og rør dem godt sammen.
13.
Fyld: Skyl tomater og agurk. Skær dem i tynde skiver.
14.
Hvis du bruger færdigkøbte burgerboller, så varm dem i ovnen eller på en brødrister. Se på pakken, hvordan du gør.
15.
Servering: Skær slider-burger-bollerne over på midten. Smør dressing på begge sider, og saml dine veggie sliders med en veggie-bøf, agurk og tomat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2322 kJ / 555 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer