![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Efterår>
- Syltede æbler
Syltede æbler
Samlet tid: 240 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/20wh03fl/syltede-æbler.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Kan du lide syltede grøntsager, eksempelvis rødkål eller agurker, så prøv også GoCooks syltede æbler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til syltede æbler
Syltede æbler:
2 dl. lagereddike
1 dl. sukker eller honning
1 dl. vand
2 æbler
5 laurbærblade
1 tsk. peberkorn
½ tsk. sennepskorn
1 kanelstang eller 1 tsk. kanel
Evt. appelsinskal fra økologisk appelsin
Evt. ½ tsk. hele nelliker
![](/media/b3udce3c/lagereddike-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Eddike - lagereddike
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
![](/media/cmanun1h/lauerbærblad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Laurbærblad
![](/media/gxnjdc4r/fdb_-pebber_hel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peberkorn
![](/media/moyomajy/sennep_gul-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sennepsfrø
![](/media/2pwhvvbe/kanel-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kanel (hel)
![](/media/m1eboq5g/appelsin.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Appelsin
Køkkenredskaber til syltede æbler
1 decilitermål
1 teske
1 sylteglas
1 lille gryde
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/ywujmbqi/patentglas-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sylteglas
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skold et sylteglas:
3.
Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde. Stil et patentglas og låget i håndvasken, og fyld patentglasset og låget med kogende vand, og lad det stå mens du laver æblerne.
Syltede æbler:
4.
Kom lagereddike, sukker og vand i en lille gryde, og lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm. Se videoen.
5.
Skyl æblerne grundigt, og skær et æble i kvarte. Fjern kernehuset. Skær derefter æblet i tynde både. Se videoen.
6.
Kom æble-skiverne, lauerbærblade, peberkorn og sennepskorn i det skoldede sylteglas.
7.
Hæld eddikelagen over æbleskiverne i sylteglasset. Kom låg på, og stil glasset i køleskabet.
8.
Dine syltede æbler er klar efter et par timer, og de kan holde i køleskabet i 2 måneder. Brug dem i en flæskestegssandwich eller brug dem som tilbehør til for eksempel kød eller på en rugbrødsmad.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 519 kJ / 124 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 93 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer