
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Italiensk kikærtemos
Italiensk kikærtemos
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kender du hummus? Italiensk kikærtemos minder ret meget om hummus. Den er bare varm og krydret med italienernes bedste krydderi: oregano. Lækkert til sandwich, små hapsere, forret, som dressing eller som tilbehør til aftensmaden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk kikærtemos
Kikærtemos:
460 g. kikærter (2 brikker/dåser)
4 dl. vand
1 citron
1 dl. frisk oregano
2 dl. olie
½ tsk. salt
1 knivspids peber

Kikærter (brik)

Vand

Citron

Oregano (frisk)

Olie - smagsneutral

Salt

Peber
Køkkenredskaber til italiensk kikærtemos
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 saks
1 dørslag
1 dørslag
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 stor skål
1 viskestykke
1 blender

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Saks

Dørslag

Dørslag

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Stor røreskål

Viskestykke

Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kikærtemos:
3.
Klip brikkerne med kikærter op over vasken med en saks. Hæld kikærterne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.
4.
Kom vand og kikærter i en lille gryde. Tænd for middel varme. Kog kikærterne i cirka 5 minutter. Hæld vand og kikærter i dørslaget igen, og lad dem dryppe af. Kom dem i en blender.
5.
Skær citronen over, og pres saften ud af den. Se videoen.
6.
Kom vand i en skål og skyl oregano-bladene i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
7.
Kom citronsaft, oregano, olie, salt og peber i blenderen. Blend det i cirka 2 minutter til der ikke er nogen klumper. Hvis mosen er for tør, så tilsæt lidt mere olie.
8.
Smag mosen til med citronsaft, oregano, salt og peber
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1364 kJ / 326 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 19 %
Fedt: 74 %
Heraf mættet fedt: 0,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer