![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Italiensk kikærtemos
Italiensk kikærtemos
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/coamptca/8k9a4175-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Kender du hummus? Italiensk kikærtemos minder ret meget om hummus. Den er bare varm og krydret med italienernes bedste krydderi: oregano. Lækkert til sandwich, små hapsere, forret, som dressing eller som tilbehør til aftensmaden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk kikærtemos
Kikærtemos:
460 g. kikærter (2 brikker/dåser)
4 dl. vand
1 citron
1 dl. frisk oregano
2 dl. olie
½ tsk. salt
1 knivspids peber
![](/media/lxkiysaw/kikaerter-06-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kikærter (brik)
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/khhhsvuc/oregano.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Oregano (frisk)
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber til italiensk kikærtemos
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 saks
1 dørslag
1 dørslag
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 stor skål
1 viskestykke
1 blender
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/jekiomwb/saks.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Saks
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/drodfo1l/søjleblender-leksikon-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kikærtemos:
3.
Klip brikkerne med kikærter op over vasken med en saks. Hæld kikærterne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.
4.
Kom vand og kikærter i en lille gryde. Tænd for middel varme. Kog kikærterne i cirka 5 minutter. Hæld vand og kikærter i dørslaget igen, og lad dem dryppe af. Kom dem i en blender.
5.
Skær citronen over, og pres saften ud af den. Se videoen.
6.
Kom vand i en skål og skyl oregano-bladene i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
7.
Kom citronsaft, oregano, olie, salt og peber i blenderen. Blend det i cirka 2 minutter til der ikke er nogen klumper. Hvis mosen er for tør, så tilsæt lidt mere olie.
8.
Smag mosen til med citronsaft, oregano, salt og peber
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1364 kJ / 326 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 19 %
Fedt: 74 %
Heraf mættet fedt: 0,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer