
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Italiensk kikærtemos
Italiensk kikærtemos
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kender du hummus? Italiensk kikærtemos minder ret meget om hummus. Den er bare varm og krydret med italienernes bedste krydderi: oregano. Lækkert til sandwich, små hapsere, forret, som dressing eller som tilbehør til aftensmaden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk kikærtemos
Ingredienser
460 g. kikærter (2 brikker/dåser)
4 dl. vand
1 citron
1 dl. frisk oregano
2 dl. olie
½ tsk. salt
1 knivspids peber

Kikærter (brik)

Vand

Citron

Oregano (frisk)

Olie - smagsneutral

Salt

Peber
Køkkenredskaber til italiensk kikærtemos
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 saks
1 dørslag
1 dørslag
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 stor skål
1 viskestykke
1 blender

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Saks

Dørslag

Dørslag

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Stor røreskål

Viskestykke

Blender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Klip brikkerne med kikærter op over vasken med en saks. Hæld kikærterne i et dørslag i vasken. Skyl
dem med koldt vand.
dem med koldt vand.
4.
Kom vand og kikærter i en lille gryde. Tænd for middel varme. Kog kikærterne i cirka 5 minutter. Hæld vand og kikærter i dørslaget igen, og lad dem dryppe af. Kom dem i en blender.
5.
Skær citronen over, og pres saften ud af den. Se videoen.
6.
Kom vand i en skål og skyl oregano-bladene i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
7.
Kom citronsaft, oregano, olie, salt og peber i blenderen. Blend det i cirka 2 minutter til der ikke er nogen klumper. Hvis mosen er for tør, så tilsæt lidt mere olie.
8.
Smag mosen til med citronsaft, oregano, salt og peber
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1364 kJ / 326 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 19 %
Fedt: 74 %
Heraf mættet fedt: 0,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer