1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Grønt>
  6. Rodfrugter i ovn med pommes frites krydderi

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pommes frites:

3.

Skyl og skræl pastinakker. Skær dem i stave. Se videoen.

4.

Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i stave. Se videoen.

5.

Skyl og skræl knoldsellerien med en kniv. Skær den i stave. Se videoen.

6.

Fyld en stor gryde med vand, og bring det i kog.

7.

Kog rodfrugterne i 4 minutter.

8.

Hæld dem over i et dørslag, og lad dem dryppe af.

9.

Kom dem op i et rent viskestykke, så de bliver helt tørre.

10.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

11.

Læg bagepapir på to bageplader.

12.

Kom rodfrugtstavene op i en stor skål eller en stor frysepose. Kom olie i skålen eller fryseposen og bland det godt sammen.

Pommes frites krydderi:

13.

Kom alle krydderierne op i en lille skål, og bland dem sammen.

14.

Kom krydderiblandingen op til rodfrugterne, og bland det hele godt sammen.

Bage pommes frites:

15.

Hæld rodfrugterne ud på bagepladerne. De skal ligge i ét lag.

16.

Kom bagepladerne med rodfrugterne ind i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, eller til de er møre og gyldne.

Næringsindhold per portion

Energi: 1088 kJ / 260 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt: 0,31 g.

Kostfibre: 8 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 12 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 20 min