![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Rodfrugter i ovn med pommes frites krydderi
Rodfrugter i ovn med pommes frites krydderi
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Rodfrugter i ovn med pommes frites krydderi](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968567/79683465/b3f0794282ef3b1b68b69b176cd9726f/1920x/thumbnail-8.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Lav de mest lækre rodfrugt pommes frites med krydderier. Find din ynglingsdip frem og dyp løs!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugter i ovn med pommes frites krydderi
Pommes frites:
250 g. gulerødder
375g. gulerødder
125 g. gulerødder
500 g. pastinakker
750 g. pastinakker
250 g. pastinakker
500 g. knoldselleri
750 g. knoldselleri
250 g. knoldselleri
3 spsk. olie
4½ spsk. olie
1½ spsk. olie
Pommes frites krydderi:
2 spsk. paprika
3 spsk. paprika
1 spsk. paprika
1 spsk. løgpulver
1½ spsk. løgpulver
½ spsk. løgpulver
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1½ tsk. peber
½ tsk. peber
Evt. 2 tsk. hvidløgspulver
Evt. 3 tsk. hvidløgspulver
Evt. 1 tsk. hvidløgspulver
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/t35ibuiv/pastinak.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Pastinak
![](/media/id5lf13d/knoldselleri1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Knoldselleri
![](/media/o1vo5r54/rapsolie-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rapsolie
![](/media/pfiihw4l/fdb_-paprika_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paprika
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber til rodfrugter i ovn med pommes frites krydderi
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 dørslag
1 viskestykke
2 bageplader
2 ark bagepapir
1 stor skål eller 1 stor frysepose
1 lille skål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/pqydx2pp/fdb-redskaber06.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor gryde
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pommes frites:
3.
Skyl og skræl pastinakker. Skær dem i stave. Se videoen.
4.
Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i stave. Se videoen.
5.
Skyl og skræl knoldsellerien med en kniv. Skær den i stave. Se videoen.
6.
Fyld en stor gryde med vand, og bring det i kog.
7.
Kog rodfrugterne i 4 minutter.
8.
Hæld dem over i et dørslag, og lad dem dryppe af.
9.
Kom dem op i et rent viskestykke, så de bliver helt tørre.
10.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
11.
Læg bagepapir på to bageplader.
12.
Kom rodfrugtstavene op i en stor skål eller en stor frysepose. Kom olie i skålen eller fryseposen og bland det godt sammen.
Pommes frites krydderi:
13.
Kom alle krydderierne op i en lille skål, og bland dem sammen.
14.
Kom krydderiblandingen op til rodfrugterne, og bland det hele godt sammen.
Bage pommes frites:
15.
Hæld rodfrugterne ud på bagepladerne. De skal ligge i ét lag.
16.
Kom bagepladerne med rodfrugterne ind i ovnen. Bag dem i cirka 20 minutter, eller til de er møre og gyldne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1088 kJ / 260 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 0,31 g.
Kostfibre: 8 %
Kokkeskolevideoer