
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Beluga-linser i marinade til salat
Beluga-linser i marinade til salat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Den her salat har fået en ordentlig én på sinkadusen med smag og guf: olie, knas, sødt, surt og salt. Salaten svømmer faktisk i god smag. Har du aldrig smagt linser før? Så er det her den optimale starter-ret!Belugalinser i marinade til salat giver cirka 0,5 kg CO2/kg måltid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til beluga-linser i marinade til salat
Linser:
1 dl. belugalinser
1 ½ dl. belugalinser
½ dl. belugalinser
2 dl. vand
3 dl. vand
1 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Marinade:
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 lime
1 ½ lime
½ lime
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
1 ½ spsk. honning
2 spsk. honning
1 spsk. honning
Salat:
2 spsk. græskarkerner
3 spsk. græskarkerner
1 spsk. græskarkerner
¼ Spidskål (ca. 200 g.)
½ Spidskål (ca. 300 g.)
100 g. spidskål
2 tomater
3 tomater
1 tomat
1 dl. frosne ærter
1 ½ dl. frosne ærter
½ dl. frosne ærter

Linser (belugalinser)

Vand

Salt

Hvidløg

Lime

Olie

Peber

Honning

Græskarkerner

Spidskål

Tomat

Ærter
Køkkenredskaber til beluga-linser i marinade til salat
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 dørslag
1 lille gryde med låg
1 grydeske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 lille skål
1 stegepande
1 paletkniv
1 stor skål

Decilitermål

Teske

Spiseske

Køkkenvægt

Dørslag

Lille gryde

Grydeske

Skærebræt

Stor skarp kniv

Citruspresser

Lille skål

Stegepande

Paletkniv

Stor skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl linserne under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
4.
Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter. Lav marinaden imens.
5.
Pil og hak hvidløget fint. Kom det op i en lille skål Se videoen.
Pil og hak hvidløgene fint. Kom det op i en lille skål Se videoen.
6.
Pres saften af limen. Kom den op i skålen til hvidløget. Se videoen.
Pres saften af limene. Kom den op i skålen til hvidløget. Se videoen.
Pres saften af en halv lime. Kom den op i skålen til hvidløget. Se videoen.
7.
Kom olie, salt, peber og honning i skålen med hvidløg og lime saft og bland det godt sammen.
8.
Sæt et dørslag i vasken og hæld vandet fra linserne.
9.
Hæld dem tilbage i gryden. Hæld marinaden over linserne og rør rundt. Lad dem trække i mindst 10 minutter og meget gerne længere.
10.
Varm en stegepande op til middel varme. Rist græskarkernerne på stegepanden, til de popper. Kom dem på en tallerken og lad dem køle af.
11.
Fjern de to yderste blade og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Se videoen.
12.
Skyl tomaterne og skær dem i tern. Kom dem i skålen til spidskålen.
Skyl tomaten og skær dem i tern. Kom dem i skålen til spidskålen.
13.
Kom vand i en lille gryde og lad det komme op og koge. Kom ærterne i en lille skål og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op. Kom dem i skålen med spidskål og tomater.
14.
Kom linserne med al marinaden over salaten. Bland det hele godt sammen.
15.
Drys græskarkernerne på toppen af salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1017 kJ / 243 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 10 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 780 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min