1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Bælgfrugter>
  5. Beluga-linser i marinade til salat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl linserne under koldt vand, til vandet, der løber fra, ser rent ud.

4.

Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter. Lav marinaden imens.

5.

Pil og hak hvidløget fint. Kom det op i en lille skål Se videoen.
Pil og hak hvidløgene fint. Kom det op i en lille skål Se videoen.

6.

Pres saften af limen. Kom den op i skålen til hvidløget. Se videoen.
Pres saften af limene. Kom den op i skålen til hvidløget. Se videoen.
Pres saften af en halv lime. Kom den op i skålen til hvidløget. Se videoen.

7.

Kom olie, salt, peber og honning i skålen med hvidløg og lime saft og bland det godt sammen.

8.

Sæt et dørslag i vasken og hæld vandet fra linserne.

9.

Hæld dem tilbage i gryden. Hæld marinaden over linserne og rør rundt. Lad dem trække i mindst 10 minutter og meget gerne længere.

10.

Varm en stegepande op til middel varme. Rist græskarkernerne på stegepanden, til de popper. Kom dem på en tallerken og lad dem køle af.

11.

Fjern de to yderste blade og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Se videoen.

12.

Skyl tomaterne og skær dem i tern. Kom dem i skålen til spidskålen.
Skyl tomaten og skær dem i tern. Kom dem i skålen til spidskålen.

13.

Kom vand i en lille gryde og lad det komme op og koge. Kom ærterne i en lille skål og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op. Kom dem i skålen med spidskål og tomater.

14.

Kom linserne med al marinaden over salaten. Bland det hele godt sammen.

15.

Drys græskarkernerne på toppen af salaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 1017 kJ / 243 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 0,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 780 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min