
- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Klima og bælgfrugter>
- Bønnefritter
Bønnefritter i ovnen
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvem siger, grøntsager er kedelige? Her får du grønne bønner forklædt som pomfritter - salte, knasende, sprøde og lækre. Stooooop! Tænker du måske? Så er det bare fordi, du ikke har smagt dem endnu!
Tip: Du kan bruge både friske og frosne grønne bønner. Du kan også bage dem i en airfryer i 25 minutter ved 200 grader. Ryst beholderen undervejs.
Tip tip: Drys med friskrevet parmesan, før du kommer bønne-fritterne i ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bønnefritter
Bønnefritter:
1 pose frosne grønne bønner, optøede
3 spsk. smagsneutral olie, f.eks. rapsolie
½ tsk. salt

Grønne bønner

Olie - smagsneutral

Salt
Køkkenredskaber til bønnefritter
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
Bagepapir
1 bageplade

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Bagepapir

Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bønnefritter:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Tag en stor skål frem. Kom bønner, olie og salt i skålen. Vend bønnerne godt rundt, så de er dækkede af olie og salt. Brug hænderne.
5.
Kom bagepapir på en bageplade. Hæld bønnerne ud på bagepladen, og sæt bagepladen i ovnen.
6.
Bag bønnefritterne i 35-45 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend bønnefritterne med en spatel eller en grydeske undervejs.
7.
Server dem lune, eller tag dem med i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 592 kJ / 141 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 73 %
Heraf mættet fedt: 0,9 g.
Kostfibre: 0 %